To so najdražje hiše, ki jih lahko kupite v Celju in okolici (foto)


V Sloveniji se še naprej dražijo stanovanjske nepremičnine, kljub temu, da je bilo, po poročanju Statističnega urada Republike Slovenije v letošnjem drugem četrtletju prodanih za tretjino manj nepremičnin kot v enakem obdobju lani. Do kontinuirane rasti cen  prihaja ob visoki inflaciji, nižji gospodarski rasti, zmanjšanju gospodarske aktivnosti in povečanju obrestnih mer za posojila.

Glede na lansko obdobje so se cene stanovanjskih nepremičnin zvišale za 7,4 odstotka. Znotraj tega pa najbolj cene rabljenih družinskih hiš (za 11,2 %), sledile so cene rabljenih stanovanj (za 6,1 %) in novih družinskih hiš (za 0,3 %). Cene novih stanovanj so se znižale (za 0,2 %).

Na portalu Nepremicnine.net smo preverili po kakšni ceni se prodajajo najdražje stanovanjske hiše na območju Celja in okolice.

Hiše, ki se v Celju prodajajo za več kot milijon evrov
Foto: Nepremicnine.net

Na območju Mestne občine Celje se trenutno hiša po najvišji prodajni ceni nahaja v Šmartnem v Rožni dolini. Gre za objekt, ki obsega 427,4 m2, zgrajen pa je bil leta 2019. Poleg hiše je na zemljišču, ki zajema 2.002 m2, lociran tudi dodatni objekt oziroma brunarica, pod njo pa se nahaja tudi vinska klet zgrajena v skali.

Hiša je locirana na skalni podlagi in je tako varna pred plazovi ter poplavami. Skupaj z zemljiščem se prodaja za ceno 1.332.000 evrov.

Foto: Nepremicnine.net

Sledi ji nekoliko starejša hiša na Mariborski cesti, ki je bila zgrajena že davnega leta 1890 in nato adaptirana leta 1998. Ceno 1.170.000 evrov v veliki meri zagotovo oblikuje lokacijska postavitev tega zemljišča, ki se razteza na 790 m2.

Hiša sama obsega 445,45 m2, v pritličju se nahaja velik poslovni prostor, v prvem nadstropju pa še dva poslovna prostora z lastnim vhodom. Trenutno so v hiši trije najemniki poslovnih prostorov, ki se lahko s prodajo prenesejo.

Foto: Nepremicnine.net

Kot tretja in zadnja v celjski občini, je magično sedemmestno prodajno ceno presegla še hiša v Lokrovcu, ki je izmed celjske trojice daleč največja (628 m2), ob tem pa zajema tudi izredno veliko zemljišče (9.911 m2).

Vila, za katero prodajna cena znaša 1.070.000 evrov, se razprostira v treh etažah, vsebuje pa praktično vse kar si lahko človek zaželi, med drugim tudi vkopano klet, savno, fitnes, notranji bazen in ribnik. Oglas na Nepremicnine.net kupce vabi predvsem iz naslednjih razlogov: ”Top lokacija, idilična kulisa posesti, nadstandardno grajena vila, opremljena z visokokakovostnimi materiali in po naročilu izdelanim notranjim interierjem.”

Kakšna pa je situacija hiš višjega cenovnega razreda v celjski okolici

V zvezi z okolico Celja se zdi, da je največja ponudb hiš višjega cenovnega razreda morda nekoliko presenetljivo v Braslovčah in Rogaški Slatini. Številne pa so na voljo tudi v Laškem, Žalcu, Mozirju in na Polzeli.

Foto: Nepremicnine.net

Razred zase, kar zadeva prodajne cene, je prav hiša v Braslovčah. Zanjo bi namreč moral kupec odšteti kar 3,4 milijona evrov, za kar bi prejel popolnoma opremljeno hišo v izmeri 1.000 m2, ki je locirana na parceli velikosti 1.685 m2.

Hiša obsega tri etaže, v katerih so garaža, dva tehnična prostora, večnamenski prostor, pralnica, sušilnica, apartma, soba za goste s sanitarijami, dve garderobni sobi, bazen, fitnes, savna, dnevni prostor, kuhinja, TV soba, dve terasi, dve otroški sobi, vsaka s svojimi sanitarijami, spalnica z garderobno sobo, kopalnica, galerija in balkoni.

Foto: Nepremicnine.net

V občini Žalec lahko kupite samostojno hišo 578,8 m2, zgrajeno leta 2006, z 2.102 m2 zemljišča. Stanovanjska hiša ima sicer sedem samostojnih stanovanjskih enot, ki so popolnoma opremljene. Cena znaša 1,3 milijona evrov.

Malce ”cenejša” je hiša v centru Mozirja, ki se prodaja za 1.150.000 evrov. Na parceli v velikosti 787m2 stoji objekt (343 m2), v katerem se nahaja poslovni del stavbe s pisarno, kuhinjo, sejno sobo, delovno sobo, veliko sobo in sanitarijami. Ob tem hiša vsebuje še dve garaži, kurilnico, veliko kuhinjo, dnevno sobo s kaminom, dve spalnici, kopalnico in ločen WC ter veliko pokrito teraso.

Foto: Nepremicnine.net

V Laškem je na voljo luksuzna hiša (520 m2) zgrajena leta 2005, z 990 m2 zemljišča. ”To ni običajna nepremičnina, to je vila zasnovana s stilom, priznanega splitskega arhitekta po naročilu sedanjih lastnikov,’‘ pravi oglas hiše, ki se prodaja za 850 evrskih tisočakov.

Kot še navaja oglas: ”Odlikuje jo moderna, razgibana zasnova, velik odprt krožni osrednji bivalni del, velika panoramska terasa, bivalni prostori imajo neposredne izhode na zelenico.”

Prodajni ceni dveh milijonov evrov se je najbolj približala ekskluzivna Vila Bellevue (1.018 m2) z zasebnim parkom in pripadajočimi zemljišči (6.948 m2), v centru Rogaške Slatine. Več o najdražjih hišah na Kozjansko-Obsoteljskem pa lahko preverite na našem sestrskem portalu Kozjansko.info.