Tovarna nogavic Polzela v prisilni poravnavi čaka pomoč države

27. 03. 2014 22:37

nogaviceTovarna nogavic Polzela spet ni dočakala odobritve milijona evrov pomoči države, se je pa neuradno vlada seznanila z možnostjo finančne podpore, saj je podjetje popoldan za finančno ministrstvo pripravljalo dodatne podatke, piše Delo.

Polzelanom so sicer pomoč odobrili že pred meseci, vendar je ni bilo mogoče dodeliti zaradi vprašljive skladnosti s predpisi EU. Zdaj kaže, da bo vlada vendarle sklepala o podpori temu tekstilnemu podjetju, še poroča Delo.

10 milijonov evrov terjatev

Tovarna nogavic Polzela se je medtem znašla v prisilni poravnavi. Uprava mora v 15 dneh založiti predujem za stroške v višini skoraj 43.000 evrov. Terjatve vseh upnikov znašajo skoraj 10 milijonov evrov, zadnji rok za prijavo terjatev je 28. april.

Tovarna-nogavic-Polzela1Vodstvo družbe ločitvenim upnikom, katerih terjatve znašajo 7,2 milijona evrov, predlaga začetek poplačila celotne obveznosti do konca junija 2019. Navadnim upnikom, ki imajo za skoraj 1,9 milijona evrov terjatev, predlaga, naj pristanejo na zmanjšanje svojih terjatev in odložitev rokov za njihovo plačilo, piše Žurnal24.

Družba je sicer lani ustvarila 8,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, čista izguba pa je narasla za 80 odstotkov na dobre 3 milijone evrov. Analiza bilance kaže, da je podjetje insolventno.

Več v člankih:

Polzela ima tri milijone evrov izgube

Nogavice v prisilki čakajo na vlado

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 1,176 seconds.