Policisti izvajajo številne hišne preiskave zaradi sumov nepravilnosti pri vodenju in organiziranju dejavnosti v zvezi s TEŠ


Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da kriminalisti Policijske uprave Celje, danes, 13. junija, zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, opravljajo več hišnih preiskav na območju policijskih uprav Celje, Ljubljana in Murska Sobota.

Kriminalisti so zaradi izvedbe nalog dvema osebama odvzeli prostost in sicer 45-letnemu moškemu, stanujočemu na območju Velenja, ter 45-letnemu moškemu iz območja Ljubljane.

Preiskave potekajo zaradi sumov različnih nepravilnosti pri vodenju in organiziranju gospodarske dejavnosti v poslovnem sistemu Termoelektrarne Šoštanj, med njimi tudi na projektu izgradnje Bloka 6.

Več informacij o kriminalistični preiskavi in o posameznih sumih kaznivih dejanj v tej fazi preiskave zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka policisti ne morejo posredovati, so pa pojasnili, da gre za sume kaznivih dejanj Zloraba položaja ali pravic po 244. čl. Kazenskega zakonika (KZ), Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 1. odstavku 240. člena Kazenskega zakonika (KZ), Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 1. odstavku 235. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) in Ponarejanje listin po 1. odstavku 251. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

* Fotografija je simbolična

Vir: PU Celje