Kriminalisti naj bi v povezavi z nezakonito odloženim komunalnim blatom pridržali tudi direktorja celjskega podjetja


Mariborski kriminalisti od včeraj, skupaj s kriminalisti s celjske in ljubljanske policijske uprave, izvajajo operativne aktivnosti na območju PU Maribor, Celje in Ljubljana.

Hišne preiskave se nanašajo na kaznivo dejanje uničevanja okolja, ki ga je povzročilo nezakonito odloženo komunalno blato v Pivoli v občini Hoče. Do sedaj naj bi pridržali šest oseb, dva sta še na prostosti.

Med pridržanimi so štirje vozniki tovornjakov in direktorja dveh podjetij. Med slednjima naj bi bil po poročanju portala 24ur tudi direktor celjskega podjetja CEP Celje, ki je od ptujske komunale prevzemalo komunalno blato. O tem smo pisali tukaj.

Na podlagi sodnih odredb mariborski kriminalisti te dni izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Nekatere hišne preiskave še niso zaključene. Pri preiskavah iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja. Predkazenski postopek poteka zoper več osumljencev, skupno je bilo pridržanih 6 oseb, dvema osebama je bilo pridržanje odpravljeno. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so pojasnili na PU Maribor.

Pri kaznivem dejanju naj bi po poročanju Večera šlo za dobro organizirano dejavnost, ki je trajala dalj časa. Šoferji naj bi za prevoz blata dobili po 100 evrov, sedaj pa naj bi se zagovarjali z izgovorom, da so mislili, da odvažajo slabo zemljo. Prav tako naj bi pred vsako vožnjo lokacijo preveril moški z Dravskega polja, ki naj bi se prepričal, da jih med početjem nihče ne opazuje.

Poziv traktoristoma, ki sta pomagala zagozdenima tovornjakoma

Župan Hoče – Slivnica je medtem preko Facebooka pozval traktorista, ki sta sredi maja, med odlaganjem komunalnega blata pomagala izvleči tovornjak, ki se je zagozdil na travniku.