Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski zapolnili Plesni forum (foto, video)


Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski so v Plesnem forumu pričarali magični večer. Makedonski virtuoz s triom in vokalistko navdušil publiko.

Goran Bojčevski spada med najboljše svetovne klarinetiste. Z mešanico etno in klasične glasbe s primesmi jazza, ki jih na svojevrsten način združuje, je pravi balzam za ušesa še tako zahtevnih poslušalcev. Virtuoz na klarinetu že več kot desetletje živi in ustvarja v Sloveniji. Sem ga je pripeljala glasba, saj je na Ljubljanski akademiji za glasbo diplomiral.

goran_bojcevski_pf_2019_00
Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski v Plesnem forumu Celje. Foto: DejC

Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski

Kot zadnji v sklopu koncertov v jesensko-zimskem terminu v Plesnem forumu Celje so nastopili Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski. S klikom na izvajalca si lahko osvežite spomin na koncerte Dada Topića in KarameleJaneza Dovča in Boštjana Gombača in Gabi Novak in Matije Dedića.

Na koncertu v Plesnem forumu se je spomnil svojega prvega nastopa z Vlatkom Stefanovskim, kateri ga je povabil k sodelovanju po tem, ko ga je opazil na youtubu. Leta 2009 sta nastopila prav na prizorišču, na katerem je tokrat nastopil s svojim triom, sodelovanje pa večkrat ponovila. Zanj je bil nastop z enim najprepoznavnejših glasbenikov s področja bivše skupne države veliko potrdilo. Trio je bil tokrat dobršen del nastopa kvartet. Na odru se jim je pridružil nežen glas Aleksandre Ilijevski, ki je obogatil že tako pestro paleto. Kot je večkrat poudaril, je v Plesnem forumu eno najboljših vzdušij, kar jih je doživel. Poslušalci so sodelovali s ploskanjem in virtuoz jih ni razočaral. Na več kot dvournem koncertu smo slišali tako njegove novejše skladbe, kot tudi improvizacije starih makedonskih or. Seveda so dodali tudi Aleksandrine pesmi.

Za vse, ki ste koncert zamudili oz. bi si spomin radi obnovili, vabljeni k ogledu videoposnetka.

Goran Bojčevski Trio & Aleksandra Ilijevski v Plesnem forumu Celje:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski