Hiša kulture Celje predstavila program sezone 2019/20


Kolektiv Hiše kulture Celje je na novinarski konferenci v avli MNZC predstavil program svoje desete sezone, poimenovane DESET.

DESET prinaša glasbeni, gledališki in otroški abonma, dve gledališki premieri, prenovljeno grafično podobo, posebne koncertne projekte v centru mesta, gostovanja produkcij hišnega ansambla po Sloveniji in tujini ter še množičnejšo izvedbo projekta Ambasador kulture.

Publikacijo ob deseti obletnici Hiše kulture Celje

Gregor Deleja je uvodoma predstavil publikacijo ob deseti obletnici Hiše kulture Celje, v kateri so pregled preteklih sezon, podroben program prihodnje in mnenjski zapisi Alenke Domjan, Mohorja Hudeja in Borija Zzupančiča, v katerih razmišljajo o različnih vidikih umetnosti v naši družbi.

Glasbeni abonma

Glasbeni abonma se začenja 19. 09. s koncertom Celjana Leona Firšta, ki bo z godalnim orkestrom in jazz ansamblom predstavil utrinke iz svojega obsežnega skladateljskega opusa. Simon Dvoršak, ki bo na omenjenem koncertu dirigent orkestra, je povedal, da se bo abonma tudi nadaljeval s podobno atraktivnimi koncerti.

Glasbene sobotnice

Po besedah Nuše Komplet Peperko, umetniške vodje gledaliških programov Hiše kulture, bo izjemno dobro obiskani otroški abonma Glasbene sobotnice letos postregel s štirimi novimi izvirnimi produkcijami ter se zaključil s koncertom Celjskega godalnega orkestra v Mestnem parku.

Gledališki abonma

Gledališki abonma v Celje letos pripelje izbor nekaterih najodmevnejših slovenskih gledaliških predstav, med drugim Živela vulva! ter Heroj 2.0. Obe se že pripravljata, pravi producent Matija Kovač. Premiera Komedije o artu, humorne avtorske predstave Mihe Firšta, ki z vrsto gledaliških eksperimentov raziskuje najbolj vznemirljive skrivnosti sveta umetnosti, bo 24. oktobra, januarja pa sledi slovenska praizvedba Tedescove predstave po Jimenezovem tekstu “Sivček in jaz” za pripovedovalca in kitaro.

Hiša kulture Celje ima od začetka poletja novega direktorja

Miha Firšt, novi direktor zavoda, je ob koncu predstavil prenovljeno grafično podobo, uvedbo spletnega nakupa vstopnic za vse dogodke in dejavnosti komornega ansambla Hiše kulture Celje. Slednji izvaja večji del otroških predstav in redno sodeluje pri koncertih glasbenega abonmaja, v sezoni pa zaenkrat načrtujejo tudi več kot 20 gostovanj v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem.

Abonmajske vstopnice je možno do 19. septembra kupiti v Turistično-informacijskem centru Celje ali jih naročiti na [email protected]

Letošnjih deset:

Dejan Cvetanoski