Hiša kulture Celje s pestrim programom tudi v sezoni 2015/2016 (video)


hisa_kulture_celje_1Pred zavodom Hiša kulture Celje je nova sezona, v katero bodo letos zakorakali že sedmič. Tudi v sezoni 2015/2016, ki so jo na ponedeljkovi novinarski konferenci predstavili vodja projektov Gregor Deleja, programski direktor Simon Dvoršak in kreativni direktor Matija Kovač, obljubljajo pestro dogajanje na področju umetniškega ustvarjanja in poustvarjanja.

Sezona 2015/2016 poimenovana Nazaj/naprej
Novo sezono – 2015/2016 so v Hiši kulture Celje poimenovali Nazaj/naprej, kar so po besedah Deleje poenostavljano prepesnili reciklirano frazo “nazaj v prihodnost”.  Letošnja rdeča nit bo plemenitenje bogate pretekle ustvarjalne dediščine, ki je v prvi vrsti dala zagon za črpanje novih navdihov. Deleja je pred kamero ocenil minulo sezono in napovedal smernice nove sezone:

V sezonskem napovedniku so ob tej priložnosti izpostavili, da se je potrebno vrednosti dediščine še kako zavedati, jo posledično negovati, hraniti in interpretirati. Slednje je mogoče na prav vseh ravneh – od klasične, sodobne resne glasbe, do improvizacijskega jazza, mladinske gledališke predstave ali ustvarjalne interpretacije za najmlajše.

Štirje cikli, devetindvajset projektov, petdeset dogodkov
Tudi letošnja sezona bo razdeljena na štiri cikle: Glasbene sobotnice (izobraževalne narave), Vesperae Musicae (namenjen komorni glasbi), Džjez do it in gledališka mladinska eksperimentalna produkcija. V sklopu omenjenih štirih ciklov se obeta kar 29 projektov skupaj z gostovanji in ponovitvami pa se obeta približno 50 dogodkov.

O usmerjenosti ciklov, programu in sredstvih, potrebnih za izvedbo sezone, je Deleja povedal naslednje:

Raznolika ponudba za vse okuse, tudi za tiste malo bolj zahtevne. Vabljeni k ogledu sezonske knjižice Hiše kulture Celje 2015/2016 (klik!).

hisa_kulture_celje_2

eH

polovicka_celje_klik