Kitarska masaža Aritmije (video)


duo aritmija - KopijaPo kakšnih sedmih, osmih letih je Celje znova gostilo nastop kitarskega dua Aritmija, ki ga opisujejo kot pristen glasbeni unikat akustične instrumentalne interpretacije avtorske glasbe in tradicionalnih etno melodij, ki navdih črpajo na Balkanskem in Iberskem polotoku, zelo opazni pa so tudi orientalski vplivi.

Na koncertu v Špitalu za prjatle sta Tilen Stepišnik in Šemsudin Džopa – Dino dokazala, da je za zelo barvito glasbeno izkušnjo dovolj le par kitar. Na koncu se jima je z violino pridružil še domačin Vasilij Centrih.

V videoposnetkih si oglejte posnetek skladbe Taira in obdelavo dela Vlatka Stefanovskega, na koncu pa je pripet še pogovor z Dinom, ki je med drugim povedal, kako je nastal njun zadnji album, saj ni bil posnet v studiu

Na isti lokaciji se v petek, 24. januarja, obeta etno pop potovanje  od Maroka, Makedonije, Španije, Portugalske, Francije, Mehike do Brazilije, ki ga bodo uprizorili glasbeni popotniki: Vesna Prevolšek, Nuša Ofentavšek, Nina Vodopivec, Igor Feketija, Dušan Knezević, Goran Bojčevski, Bensy Chord in morda še kdo.

Dan kasneje bo prav tam še ponovitev predstave Premalo za življenje, kjer gre za avtorsko dramatizacijo skoraj 60 pesmi 21 celjskih pesnic in pesnikov, članov Celjskega lietrarnega društva.

v: bR