Priljubljenejši od Golobov, duhovnik Martin Golob, tudi v Celju pritegnil množico poslušalcev


Ta čas najbolj znani in priljubljeni slovenski duhovnik, Martin Golob,  sicer župnik v Grosupljem, je v četrtek gostoval v Celju. Natančneje, gostili so ga v Salezijanskem mladinskem centru Don Bosko.

Na pogovorni večer s simpatičnim Gorenjcem se je, kot je razvidno iz fotografij, odzvalo veliko število Celjanov. Šlo je za pogovor ob izdaji nove knjige 365 dni z Božjo besedo. Prejšnja Golobova, poimenovana Na spletni prižnici, je bila prodana v več kot 23 tisoč izvodih, kar je za Slovenijo izjemna številka.

Srečanje v Salezijanskem centru so začeli s sveto mašo v župnijski kapeli, ki jo je ob somaševanju salezijanca Slavka Pajka in ravnatelja celjske skupnosti, salezijanca Viktorja Ganca, vodil Martin Golob, s sodelovanjem in branjem pa so bili vključeni tudi verniki.

Po njej je sledil pogovorni večer, ki ga je povezovala Klementina Fidler. V pogovoru z Golobom so obiskovalci najprej spoznali njegovo otroštvo, odraščanje v kmečki družini s petimi brati in nato duhovniško življenje.

Vir foto: https://celje.donbosko.si

35-letnega Goloba je širša javnost bolje spoznala v oktobru 2018, ko je na pobudo katoliškega spletnega portala Aleteia objavil svoj prvi vlog; ti so hitro postali ne samo katoliška, temveč slovenska spletna uspešnica.  Zato so se v pogovoru dotaknili tudi Globovih vlogerskih začetkov. Njegove maše v času koronskega zaprtja je po spletu spremljalo po več tisoč ljudi.

Prvi vlog Martina Goloba iz leta 2018, ki si ga je ogledalo že 95 tisoč ljudi:

Z Grčmanom o knjigi o Golobu

V nadaljevanju pa se je pogovoru pridružil Lojze Grčman, novinar portala Aleteia, ki je tudi avtor prve Martinove knjige, Na spletni prižnici, ki je izšla konec leta 2022. Knjiga je do sedaj dosegla že rekordno prodajo, zanimanje zanjo pa ne pojenja. Dotaknili so se samih začetkov – ideje o izdaji knjige, tudi dvomov in pričakovanj, ki so bili spremljevalci ob nastajanju in tudi občutkov, ki so prisotni ob več kot 23.000 prodanih izvodih.

Martin Golob, Lojze Grčman in Klementina Fidler

Glavni in najpomembnejši razlog Martinovega obiska v Celju pa je bila predstavitev nove knjige, 365 dni z Božjo besedo, v kateri je za vsak dan v tednu predstavljen evangeljski odlomek in njegova kratka razlaga. Ker je knjiga izšla šele pred nekaj dnevi so v Salezijanskem centru, kot so zapisali, zelo ponosni, da so lahko gostili šele drugo predstavitev in pogovorni večer.

Knjigo Martina Goloba: 365 dni z Božjo besedo, lahko naročite v spletni trgovini Iskreni

Večer so v Salezijanskem mladinskem centru sklenili še s pozdravnimi besedami Viktorja Ganca in blagoslovom, ki ga je podelil Martin Golob.

Zvezdniški duhovnik

Da je Martin Golob trenutno res najbolj prepoznaven slovenski duhovnik, so se lahko prepričali tudi v Celju, saj so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili župnijsko kapelo. Po končanem večeru pa se je v želji po podpisu in fotografiji pred mizo vila dolga vrsta obiskovalcev, ki so domov, poleg številnih misli in spodbud, ki so jih slišali tekom večera, želeli odnesti tudi viden spominek.

Obiskovalci večera so domov odšli bogatejši za številne misli in spodbude.