Promocijski koncert festivala Džjezz do it na trgu pred Metropolom (foto, video)


DSC04341

Sobotno jutro. Ulice starega mestnega jedra so bile ponovno napolnjene z ljudmi. Tokrat temu verjetno ni botrovalo zgolj sonce, ki je s svojo toplino na jutranje kave privabilo marsikatero poletno bitje, ampak tudi glasba, ki je odzvanjala na trgu pred mestnim kinom Metropol.

Mestni kino Metropol je v sodelovanju s Hišo Kulture Celje tokrat pripravil čudovito izkušnjo. Med 9. in 12. uro zjutraj je na trgu pred kinom potekal promocijski koncert festivala Džjezz do it. Svoje moči je združilo šest mladih glasbenikov, ki so za obiskovalce in mimoidoče preigravali jazz standarde.

DSC04358Čeravno je na začetku obisk bil bolj slab, se je ploščad pred Metropolom tekom dopoldneva vztrajno polnila. Gostinci so ves čas nosili nove mize in stole, vedno več ljudi se je ustavilo in namesto ob zvoku prometa, svojo jutranjo kavo ali kakšno drugo pijačo spilo ob spremljavi jazza.

dzjezz6m

Vzdušje je bilo sproščeno, kot se je tudi pričakovalo. Tu in tam je za par minut postal tudi kakšen mimoidoči ali kolesar. Slednje sta hitro ulovili dve prikupni dekleti, ki sta med njimi podeljevale kupone, s katerimi so sodelujočim lahko sodelovali v žrebu za  karte že tradicionalnega festivala Džjezz do it.

Omenjeni festival bo tokrat potekal med 12. 6. in 14. 6. 2014, na njem pa se bo zvrstila kupica priznanih slovenskih in tujih jazz izvajalcev. Za dodatno zabavo bo poskrbel tudi jamm session pod skupnim imenom Odprti oder.

Živa glasba ob skodelici jutranje kave na soncu je nedvomno izkušnja, ki si jo marsikdo želi, a redko dobi.

 DSC04358

Vabljeni k ogledu fotogalerije jutranjega “kafetkanja” in k ogledu video ponetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=591]

S CELJE.INFO NA FESTIVAL DŽJEZZ 2014 50% CENEJE 

Na našem portalu z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 9 festivalskih (3 dnevnih) vstopnic po polovični ceni. Namesto 30 € boste zanjo odšteli le 15 € in si celoten festival ogledali za ceno enodnevne vstopnice!

Kliknite tukaj za naročilo:

polsi-dzjezz-klik

K. S.