Slikarji ustvarjali na temo ‘pomlad’ (foto)


V začetku aprila so se slikarji zbrali na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, kjer je v organizaciji Zveze kulturnih društev Celje in Šole za hortikulturo in vizualno umetnost Celje potekal 2. del, ex-tempora ‘Pomlad’, IV. celoletne likovne kolonije ‘Zima – pomlad – poletje – jesen’ 2022.

Dela 15 sodelujočih slikarjev in fotografinje so že postavljena na ogled na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Udeleženci slikarske kolonije, ki je bila prvič izvedena leta 2018, prihajajo iz širšega celjskega območja, in sicer iz Celja, Šentjurja, Rogaške Slatine, Pernovega pri Žalcu, Gorice pri Slivnici, Braslovč, nekaj pa jih je bilo tudi izven Celjskega.

Umetniki so ustvarjali v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki se bohoti na zahodnem delu mesta in v vsakem letnem času ponuja obiskovalcem svoje čare, za kar skrbijo skrbne roke dijakov in študentov te šole in njihovih mentorjev, profesorjev in strokovnjakov floristike in vrtnarstva. Slikarji so svoja dela dokončali tudi v domačih ateljejih.