Vabimo v kino Metropol: 6 novih filmskih uspešnic, koncert skupine Lolita in 7. DIFIfest 2014


FotoFlexer_PhotoZ oktobrom vas v mestnem kinu Metropol čaka nova doza odličnih filmskih uspešnic. Med slednjimi lahko najdete: Alabama Monroe, Grand Budapest Hotel, Bettie gre, Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil, Ida in Gema Bovery. Za nameček se pričenja tudi 7. DIFIfest 2014 in nastop skupine Lolita. 

Alabama Monroe

alabama-monroe-cartelRežija: Felix van Groeningen

Igrajo: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robby Cleiren

Leto: 2012

Alabama Monroe je strastna in srce parajoča ljubezenska zgodba, ki se odvrti ob zvokih izvirne bluegrass glasbe. Film, ki je bil v svoji domovini velika blagajniška uspešnica, je kmalu zatem osvojil festivalsko občinstvo in žirije po vsem svetu ter med drugim prejel nominacijo za oskarja za najboljši tujejezični film.

 

Na sporedu:
sre, 1. okt ob 19:00
čet, 2. okt ob 19:00
pet, 3. okt ob 20:00
sob, 4. okt ob 18:00
ned, 5. okt ob 20:00

Več o filmu…

Grand Budapest hotel

THE GRAND BUDAPEST HOTEL filmThe Grand Budapest Hotel

Režija: Wes Anderson

Igrajo: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe

Leto: 2014

Brezčasna zgodba o prijateljstvu, časti in izpolnjenih obljubah, posneta po navdihu klasičnih hollywoodskih komedij iz 30-ih let in spominih dunajskega pisatelja Stefana Zweiga, je divje kinetična krimi-komedija, ki od režiserjevih značilno ekscentričnih likov poka po šivih.

Na sporedu:
pet, 3. okt ob 18:00
sob, 4. okt ob 20:00
ned, 5. okt ob 18:00

Več o filmu… 

Bettie gre

getimageimage-id-2701_86509Elle s’en va

Režija: Emmanuelle Bercot

Igrajo: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste, Camille, Claude Gensa

Leto: 2013

Bettie gre je zabaven film ceste, v katerem ikona francoskega filma Catherine Deneuve blesti v vlogi, napisani posebej zanjo.

Na sporedu:
sre, 8. okt ob 19:00
čet, 9. okt ob 19:00
sob, 11. okt ob 18:00
ned, 12. okt ob 20:00

Več o filmu…

Lolita

sob, 11. okt ob 21:00

Skupinska improvizacija je eden izmed temeljnih pristopov pri ustvarjanju glasbe. Lolita razvija svoj lastni glasbeni izraz in vedno znova preseneča z novimi transformacijami. Od leta 2011 deluje v prenovljeni zasedbi, v kateri so: ustanovna člana skupine saksofonist Primož Simončič in basist Iztok Vidmar ter bobnar Uroš Srpčić in klaviaturistka Neža Naglič.

V sodelovanju s Hišo kulture.

Več o dogodku…

7. DIFIfest 2014

Namen festivala je spodbuditi in predstaviti kreativnost mladih, izobraževati in vzgajati o  filmski umetnosti. V ta namen organiziramo delavnico, kjer bodo mentorji videa prijavljene  vodili skozi proces nastajanja filma: od načrta, scenarija, snemanja do montaže in avtorizacije. Gost letošnjega festivala bo celjski režiser Alen Pavšar.

Vstop prost!

pet, 10. okt ob 09:00
pet, 10. okt ob 19:00

Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

DerHundertjaehrige_SBgr1Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Režija: Felix Herngren

Igrajo: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Alan Ford

Leto: 2013

Zgodba o Allanu Karlssonu, ki po dolgem in razgibanem življenju konča v domu za ostarele. Prepričan je, da je to zadnja postaja njegovega popotovanja. Ker pa je še vedno izjemnega zdravja, dnevi postajajo dolgočasni. Bliža se praznovanje njegovega stotega rojstnega dneva, vendar Allana ne bo med udeleženci, saj naposled ubeži vse bolj nezanimivemu vsakdanu.

Na sporedu:
ned, 12. okt ob 18:00
pon, 13. okt ob 19:00
tor, 14. okt ob 19:00

Več o filmu…

Ida

idaRežija: Pawel Pawlikowski

Igrajo: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik

Leto: 2013

Festival evropskega in sredozemskega filma, vstopnina 3 €/2 € za člane kluba Metropol

V Angliji delujoči Pawel Pawlikowski, ki si je mednarodni sloves ustvaril s filmi Zadnje zatočišče in Moje poletje ljubezni, se je prvič vrnil v rodno Poljsko, da bi tam posnel vizualno minimalistično in presunljivo intimno študijo kompleksne in kontroverzne vojne tematike.

Na sporedu:
sre, 15. okt ob 19:00

Več o filmu…

Gemma Bovery

gemma-bovery03Režija: Anne Fontaine

Igrajo: Gemma Arterton, Jason Flemyng, Fabrice Luchini

Leto: 2014

Festival evropskega in sredozemskega filma, vstopnina 3 €/2 € za člane kluba Metropol

Zgodba govori o Martinu Joubertu, peku v normandijskem mestecu, sicer pa nedeljskim intelektualcem, ki je brezbrižen do množice Angležev, ki v njegovi bližnji in širši okolici kupujejo vikende in hiše. Prostodušnost pa izgine, ko se v sosednjo hišo vseli mlajši angleški par. Vse bolj obseden z novo sosedo Gemmo Bovery ugotavlja, da jo z eno najslavnejših junakinj francoske literature ne povezuje le podoben zven imena in priimka… Pred njegovimi očmi se zvrstijo Gemmino razočaranje nad francoskim podeželjem, prešuštvo, brezglavo zapravljanje, grožnja bankrota… Kaj pa, če bo Gemmino življenje vse do bridkega konca teklo podobno kot Emino v znamenitemu Flaubertovemu romanu?

Na sporedu:
čet, 16. okt ob 19:00

Več o filmu… 

S CELJE.INFO NA PREDSTAVE KINA METROPOL BREZPLAČNO
Celje.info omogoča članom Polovička.si promocijske brezplačne oglede izbranih filmskih predstav. Za večino filmov v kinu Metropol bomo podelili po 8 brezplačnih vsopnic.
.
Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme Grand Budapest Hotel, Alabama Monroe, Bettie gre, Ida in Gemma Bovery  Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol