Celjski dijaki pripravili večer a cappella glasbe (foto, video)

28. 01. 2014 14:50

Na zasneženi petek so dijaki celjskih gimnazij pripravili pravo a cappella poslatico v preddverju mestnega kina Metropol.

Dijaška sekcija Kluba študentov občine Celje je tokrat skupaj nabrala mlade pevce in glasbenike ter Celjanom postregla glasbeno a cappella poslastico.

Oktet Kauh
Oktet Kauh

Kot prvi so na oder stopili člani Okteta Kajuh. Osem simpatičnih mladeničev I. gimnazije v Celju je tekom nastopa predstavilo svoje priredbe največjih glasbenih uspešnic. S svojo mladostniško energijo, navihanostjo in glasbeno ubranostjo so navdušili prisotne in poželi bučne aplavze.

Egocentraši so bili edina skupina z beatboxerjem.
Egocentraši so bili edina skupina z beatboxerjem.

Za njimi je na oder stopila mešana vokalna skupina Egocentraši iz Gimnazije Celje Center. Člani so, v nasprotju s tradicijo, tako dekleta kot fantje. Zbranim so se predstavili s priredbami aktualnih uspešnic, med katerimi ni manjkala niti pesem Royals. Da je ritem bolje tekel in da so pesmi še dodatno pridobile na energiji, je poskrbel njihov beatboxer, ki je bil tudi edini beatboxer večera.

Dekliško vokalno skupino Amabile I. gimnazije v Celju je na klavirju spremljal Tomaž Marčič.
Dekliško vokalno skupino Amabile I. gimnazije v Celju je na klavirju spremljal Tomaž Marčič.

Kot tretje so na oder stopile članice dekliške zasedbe Amabile. Omenjena skupina je nastala v letu 2011 na pobudo dijakinj I. gimnazije v Celju. Na pomoč jim je kot mentor priskočil Tomaž Marčič, ki jih tekom koncerta tudi spremlja na klavirju. Predstavile so se s skladbami iz zakladnice slovenske ljudske glasbe, slovenskimi zimzelenimi ter sodobnimi slovenskimi in tujimi uspešnicami.

Kot zadnji so oder zasedli člani mešane vokalne zasedbe Chillax, ki je nastala leta 2012 v Laškem na pobudo srednješolcev. Sestav sestavlja zbor pevcev in instrumentalisti. Tokrat so pesmi izvajali ob spremljavi klavirja, kitare in cajona. Živahen ritem, nasmejani obrazi, sproščenost in mladostna energija na odru so zagotovo ene izmed pomembnih vrlin, ki so njihov nastop naredile še očarljivejši.

Skupina Chillax
Skupina Chillax

Dijaki so tako pokazali, da znajo tudi oni narediti nekaj v smeri obuditve celjskega kulturnega dogajanja. To so potrdili obiskovalci, ki so bili nad prvim Večerom a cappella glasbe v organizaciji DS KŠOC navdušeni.

Publika je bila navdušena.
Publika je bila navdušena.

Nad samo izvedbo pa je bila navdušena tudi vodja projekta Tjaša Lea Kosmatin, ki je povedala: »Z izvedbo projekta sem zelo zadovoljna, saj je vse potekalo po predvidenem planu. Največ mi pomeni odziv s strani udeležencev in nastopajočih, ki je bil pozitiven. Menim, da smo dosegli namen projekta, torej smo naredili nekaj v smeri, da spodbudimo kulturno dogajanje v Celju. Prav tako smo želeli na dogodek privabiti mlade, kar nam je uspelo. Tako smo a cappella glasbo v dobri luči predstavili tudi mlajši populaciji.«

 

Vabljeni k ogledu spodnje fotogalerije in videa, kjer lahko slišite priredbo komada Royals.

[simpleviewer width=100% height=700 id=504]

K. S.

tango_klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
196 queries in 0,918 seconds.