Dijaki iz Celja na mednarodnem pevskem festivalu v ruskem Ščjolkovu

14. 02. 2018 07:00

pevski-festival1V ruskem mestu Ščjolkovo je minuli vikend potekal XII. odprti mednarodni festival otroške vokalno-zborovske umetnosti Prijateljstvo-Dirigent 2018.

Udeležili so se ga tudi dijaki iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Letošnji mednarodni festival otroške vokalno-zborovske umetnosti Prijateljstvo-Dirigent 2018 je potekal od 9. do 11. februarja v mestu Ščjolkovo.

Na povabilo Uprave Ščjolkovskega občinskega območja se je festivala udeležilo tudi sedemnajst dijakov iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje pod vodstvom mentorice mag. Ingrid Slapnik.

Dijaki so na festivalu nastopili trikrat in poslušalce na otvoritvi med drugim navdušili tudi z a capella verzijo Avsenikove Golice.

pevski-festival2Mag. Ingrid Slapnik je strnila vtise o festivalu: »Dijaki so se imeli v Rusiji zelo lepo, bili so navdušeni nad gostoljubnostjo. To je bila za njih nepozabna izkušnja. Na festivalu je vladalo prijetno, pozitivno vzdušje. Z našo sproščenostjo, čudovitimi glasovi in drugačnostjo smo očarali občinstvo in strokovno žirijo.«

Mestna občina Celje že vrsto let sodeluje in sklepa prijateljstva z mnogimi tujimi mesti. Med letoma 2016 in 2017 so se začeli vzpostavljati stiki z ruskim mestom Ščjolkovo.

Maja 2017 je delegacija Mestne občine Celje obiskala mesto Ščjolkovo in s Ščjolkovskim občinskim območjem podpisala sporazum o pobratenju.

Sporazum je predvsem osredotočen na krepitev sodelovanja med mestoma, izmenjavo informacij in razvoj gospodarskih odnosov. V ospredju so tudi izmenjave mladih, saj le-te mladim omogočajo spoznavanje kultur in navad obeh držav. Mesto Celje in Ščjolkovo tudi v prihodnje načrtujeta izmenjave mladih in na ta način krepitev izobraževalnih in prijateljskih vezi.

iskrena-spoved-polsi-vojnik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,085 seconds.