Na ŠC Celje topel sprejem za olimpijsko prvakinjo Lejo Glojnarič


Leja Glojnarič je na poletnih Olimpijskih igrah za gluhe v Braziliji postala prvakinja v mnogoboju in skoku v višino. Zlati olimpijki so sošolci in učitelji v sredo pripravili sprejem na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko, kjer obiskuje zaključni letnik programa Ustvarjalec modnih oblačil.

Leja se je z olimpijskih iger vrnila kot rekorderka po številu točk v mnogoboju, postavila je tudi več osebnih rekordov. Je vsestranska atletinja, tekmuje v sedmeroboju in v metu kopja, njena najljubša disciplina pa je skok v višino, kjer dosega tudi najvidnejše rezultate. Olimpijsko zlato je, kljub poškodbi kolena, osvojila s 165 preskočenimi centimetri v nalivu, globokih lužah in ozračju, kjer temperatura ni presegla 12 stopinj Celzija.

»V Braziliji sem bila 2 tedna, teden dni časa sem imela za pripravo na mnogoboj. Nisem pričakovala, da bom prinesla dve zlati medalji. Zdaj načrtujem uvrstitev na Olimpijske igre v Tokiu, kjer si želim preseči 5 tisoč točk v mnogoboju, odpraviti moram poškodbo kolena in se pripraviti za svetovno prvenstvo v dvorani na Poljskem,« je Leja razkrila načrte za prihodnost.

To so bile najuspešnejše poletne olimpijske igre za športnike invalide, saj so domov prinesli štiri medalje. Dve je priborila Leja, ki se je rodila s prirojeno napako na sluhu. A slušni aparat je ne ovira pri športu, prav tako 19-letnica zavzeto hodi v šolo in bo mesec pred njo vse moči uperila v uspešno opravljeno maturo.

»Leja je “multipraktik”. Mirna, a vztrajna in delovna. Mislim, da je lahko zgled vsem dijakom, ki jim je zjutraj težko vstati, saj dokazuje, da se s trudom daleč pride. Ona se vsak dan v šolo vozi več kot uro, popoldan ima še treninge. V šoli vse ureja predčasno in sproti, letos se pripravlja tudi na poklicno maturo, poleg tega pa opravlja še študentsko delo,« je povedala razredničarka Maša Jurgelj.

Leja so danes zjutraj ob prihodu v šolo sprejeli sošolci in učitelji, odmevala je himna, deževale so čestitke, nato pa so se skupaj odpravili k pouku.

Izjavi Leje Glojnarič in fotografije s sprejema:

Š.K., foto: ŠC Celje