Podeljena mednarodna priznanja za mlade (MEPI)

23. 01. 2019 14:06

“Mi smo pripravljeni na svet! #WORLDREADY”.

S temi besedami je na regijski podelitvi Mednarodnih priznanj za mlade vse prisotne spodbudila direktorica Nacionalnega urada Zavoda MEPI, Andreja Anžur Černeč. Nekaj misli pa je občinstvu in prejemnikom priznanj namenila tudi podžupanja Mestne občine Celje, Breda Arnšek.

Prireditev, na kateri so podelili bronasta in srebrna priznanja, je organizirala Srednja zdravstvena šola Celje pod mentorstvom profesorice Polonce Kačičnik in profesorja Igorja Uranjeka.

Poleg prejemnikov bronastih in srebrnih priznanj, koordinatorjev, mentorjev, ravnateljev, staršev in sorodnikov so med nami bile tudi zlatnice naše šole; Ana Radmanović, Lara Novak, Ana Založnik Kelenberger in Anja Rajgl.

img_7705V programu so sodelovali pevke in instrumentalisti Srednje zdravstvene šole Celje – Gaja Prestor, Gaja Kolenc, Ema Marija Markovič, Lara Zorko Lesjak, Alen Črešnar, Dino Ibrić in Jaka Krnjovšek pod mentorstvom profesorja Danijela Berdena.

Moderatorja te svečane prireditve sta bila mepijevca Anja Rajgl in Fazli Gashi pod mentorstvom profesoric, Alenke Košec Klarić in Petre Mrzdovnik.

V projektu MEPI v celjski regiji sodelujejo štiri osnovne šole: Osnovna šola Lava, Osnovna šola Ljubečna, Osnovna šola Frana Kranjca in III. osnovna šola. Vključene pa so tudi štiri srednje šole: I. gimnazija v Celju, Gimnazija Celje Center, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije ter Srednja zdravstvena šola Celje.

Podeljenih je bilo 75 priznanj. Vedno več mladih v Sloveniji in po svetu se odloča slediti projektu MEPI.

Nedvomno bodo s svojo ustvarjalnostjo, podjetnostjo, samoiniciativnostjo in nasploh široko izgrajeno osebnostjo pomembno prispevali k bolj odprti družbi v prihodnosti.

img_7687

P.M. in P.K., foto: Matej Koren

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,752 seconds.