Nikjer ne najdem prostora za skladiščenje!

13. 09. 2022 06:00

Ko ljudje iščejo skladišče za najem, največkrat pomislijo na velika podjetja in špediterje. Ti so običajno zasedeni, povrhu vsega pa še neodzivni in dragi. Kako se je potem najlažje lotiti iskanja skladišča?

Najem skladiščnih prostorov je bila v preteklosti vse prej kot lahka naloga. Brskanje po spletu, klicanje po telefonu ali spraševanje znancev je vzelo ogromno časa, velikokrat pa tudi ni obrodilo sadov.

Mlad slovenski startup se je problema lotil drugače. Ustvarili so platformo, na kateri sta oddaja ali najem skladiščne storitve enostavna in predvsem – hitra.

»Pomanjkanje skladišč v današnjem času predstavlja velik problem,« pove David Benedik, ustanovitelj StoringCarga. »Naš cilj je povezati tiste, ki imajo preveč prostora s tistimi, ki ga iščejo. S tem rešujemo dva problema hkrati.«

Iščem skladišče – na koga naj se obrnem?

Namesto dolgotrajnega iskanja skladišča, se zdaj ponuja hitrejši in enostavnejši način.

StoringCargo platforma ti omogoča brskanje po lokaciji. V bazi ti je na voljo več kot 62 skladišč po Sloveniji in več kot 453 lokacij po Evropi.

»Ko uporabnik najde primerno lokacijo, lahko skladišče takoj rezervira, ali pa ga kontaktira preko chata,« pove David. »Za celoten postopek rabi manj kot 3 minute.«

Najem skladišča cena

Tudi tu se StoringCargo razlikuje od ostale konkurence. Kjer ostali zahtevajo najem celotnih hal, ki so prevelike in predrage za večino podjetij, pa si mladi startup utira svojo pot.

»Naše stranke ponavadi skladiščijo manjše količine, zato jim 2.000 m2 kapacitet ne pride v poštev,« pojasni David. »Mi jim ponudimo, da najamejo in posledično plačajo le toliko prostora, kot ga potrebujejo.«

Tovrstni fleksibilni način obračunavanja je za stranka precej bolj dostopen, ker ni vezan na količino robe ali trajanje skladiščenja.

Cene za skladiščenje se običajno gibljejo med 0,20 in 0,40 €/m2/dan. Odvisne so od lokacije, velikosti in opremljenosti skladišča.

V ceno so vključene tudi skladiščne storitve

V ceno torej ni vključen samo dejanski prostor, ki ga stranka najame.

Zraven je všteta tudi manipulacija (razkladi, nakladi) in skladiščnik (ki opravlja vse manipulacije), pa tudi oprema v skladišču (viličar).

»Strankam, ki nimajo budgeta za izgradnjo lastnega skladišča in nakup opreme, želimo ponuditi celostno storitev,« pove David. »Na ta način pomagamo rasti tudi mikro in majhnim podjetjem.«

Varnost v skladišču

Veliko povpraševanj, ki jih prejmejo, se začne s stavkom ”Rabim skladišče, ki je varno”.

Varnost robe v skladišču je seveda eden ključnih temeljev StoringCarga. Vsa skladišča morajo dosegati varnostne standarde (ograje, alarmi, varnosti kamere, …) in nuditi zavarovanje za blago.

»Vsako skladišče pred registracijo natančno preverimo, saj le tako lahko zagotavljamo varno uporabo platforme za vse,« pojasni David.

StoringCargo pa tudi v prihodnje čakajo velike stvari. V naslednjem letu planirajo obsežne širitve na nove trge ter računajo na investicije, ki jih želijo preusmeriti v razvoj ter zaposlovanje. Čeprav mlada ekipa trenutno šteje le 5 članov, jo brez dvoma čaka svetla prihodnost.

O tem pričajo vsak dan nove lokacije ter preko 900 aktivnih uporabnikov, ki so opustili zastareli način iskanja skladišča in raje uporabljajo StoringCargo platformo.

»To je dokaz, da delamo dobro. Vsak nov uporabnik pa nas motivira, da postanemo še boljši,« za konec pove David in pozove bralce članka, da se jim pridružijo.


naročnik objave: StoringCargo

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
134 queries in 0,927 seconds.