Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 11. 12. 2017 (akcija preverjanja opitosti voznikov, vlomi,…)

11. 12. 2017 10:35

Ta konec tedna so policisti na našem območju obravnavali 50 prometnih nesreč. V eni se je huje poškodoval voznik osebnega vozila, v osmih se je devet oseb lažje poškodovalo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozili. Enega, ki je vozil pijan, so pridržali do streznitve.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa. V nadzoru je bilo z alkotesti preizkušenih 542 voznikov, 21 voznikov je vozilo pijanih.

Zaradi kršitev so policisti ta konec tedna posredovali petindvajsetkrat, od tega štirinajstkrat v javnih prostorih. Dva kršitelja so pridržali.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Ravne na Koroškem

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali v petek, nekaj čez 23. uro zvečer, izven naselja Ravne na Koroškem. Povzročila jo je 29-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Raven proti Dravogradu.

Izven naselja Ravne na Koroškem je v blagem, dolgem, preglednem ovinku, izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na levo smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 37-letni voznik osebnega vozila. Vozniku, kljub umikanju in zaviranju, trčenja ni uspelo preprečiti. Voznik se je v nesreči hudo poškodoval, voznica pa lažje.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V četrtek zvečer so policisti na Zvezni ulici v Celju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilca je pregnala lastnica, ki se je v času vloma vrnila domov. Odnesti mu ni uspelo ničesar, je pa lastnici za dobrih 1.000 evrov škode povzročil s poškodovanjem trojnih vrat.

Vlom v gospodarsko poslopje – Celje

Na Bezenškovi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v starejše gospodarsko poslopje, od koder je storilec ukradel dve vrtni kosilnici.

V soboto in nedeljo izstopajočih dogodkov policisti niso obravnavali.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

jug-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,161 seconds.