Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 28. 9. 2020 (34 ilegalnih prebežnikov, nesreče s hudimi poškodbami,…)

28. 09. 2020 10:40

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 919 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, devet nujnih

Petek, 25. september 2020

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec iz rezervoarjev dveh tovornih vozil ukradel gorivo.

Na območju Loč so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi garažno okno, preiskal prostore in ukradel gotovino.

V Podkraju pri Velenju je neznani storilec vlomil v zabojnik, postavljen na prostoru za piknike. Ukradel je kolo in voziček za otroka s posebnimi potrebami.

V bližini velenjskega jezera je neznani storilec vlomil v vrtno uto in ukradel več različnega vrtnega orodja.

V Štorah je neznanec poskušal vlomiti v osebno vozilo. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Okoli treh zjutraj so v Bukovžlaku obravnavali 33-letnega državljana Kosova, ki je imel pri sebi več kosov različnega orodja. V postopku je povedal, da je orodje ukradel iz gradbenega zabojnika, kamor je vlomil. 33-letnika bodo kazensko ovadili.

Prometna varnost

Nekaj čez 13. uro so izven naselja Straže obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. 44-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Mislinje proti Slovenj Gradcu, je v blagem desnem ovinku, izven naselja Straže, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na levo smerno vozišče, nato pa je vozilo zdrselo z vozišča. V prometni nesreči se je hudo poškodovala 48-letna sopotnica, ki je sedela zadaj. Voznica in 25-letna sopotnica na sprednjem sedežu, sta se lažje poškodovali.

Okoli 20. ure sta se v prometni nesreči izven naselja Muta poškodovali dve osebi. 26-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Mute proti Dravogradu, je izven naselja Muta zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v 18-letnega voznika osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. V čelnem trčenju sta se oba voznika hudo poškodovala.

Nekaj čez polnoč so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali še izven naselja Sele. 24-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. V blagem levem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča. V prometni nesreči se je 25-letna sopotnica hudo poškodovala, voznik ter sopotnika, oba stara 20 let, pa lažje.

Sobota, 26. september 2020

Kriminaliteta

Iz odklenjene kleti stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel žensko kolo znamke Cube, oranžne barve, letnik 2019.

Prometna varnost

V Radljah ob Dravi so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Ilegalni prehod državne meje

V Kunšperku so izsledili državljana Pakistana, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Po opravljenih postopkih so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedelja, 27. september 2020

Kriminaliteta

V Mežici je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel je vrtalni stroj in nekaj steklenic žganja.

Na Cesti na Ostrožno so obravnavali vlom v gospodarsko poslopje. Storilec je ukradel dve električni kolesi, vredni okoli 6.000 €.

Prometna varnost

Okoli 13. ure so v Zečah obravnavali voznika osebnega vozila, državljana Švice, ki mu preizkus z alkotestom pokazal 1,15 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 2,30 promilov alkohola v krvi. Voznika so pridržali in ga z obdolžilnim predlogom odpeljali k sodniku.

Ilegalni prestop državne meje

V včerajšnjem skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje, je ekipa Finančnega urada Celje na avtocestnem počivališču Lopata, smer Maribor – Ljubljana, kontrolirala 34-letnega belgijskega voznika kombiniranega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je belgijski voznik v tovornem delu vozila prevažal 34 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka, Irana in Turčije. 34-letnemu vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali. Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države. Za 34-ilegalnih prebežnikov poteka postopek vrnitve hrvaškim varnostnim organom. Več tukaj.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,891 seconds.