Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 20. 12. 2017 (goljufija, požari, nesreča pri delu,…)

20. 12. 2017 10:35

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne, ki je minil dokaj varno, pričenjamo z obvestilom o nesreči pri delu. V enem izmed podjetij na Muti je voznik viličarja v neosvetljenem skladišču zapeljal preko stopala enega izmed zaposlenih. Pri tem je utrpel lažjo telesno
poškodbo.

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu v Košnici pri Celju. Na parkirnem prostoru pred stanovanjsko hišo je zaradi tehnične napake zagorelo v prednjem delu osebnega avtomobila. Ogenj je v neposredni bližini poškodoval tudi elektro drog in kabel. Na vozilu je nastala materialna škoda za okoli 3.000 €.

V Velenju so policisti obravnavali kaznivi dejanji ponarejanja listin in goljufije. Oškodovanka je preko oglasa za znesek 500 € kupila psa, za katerega je prodajalec izjavil, da je rodovniški in čipiran. Pri pregledu je veterinar ugotovil, da izjava prodajalca ni resnična. Za neznancem policisti še poizvedujejo.

V popoldanskih urah so policisti na avtocestnem počivališču Zima obravnavali 46-letnega državljana
Romunije, ki je vozil neregistrirano tovorno vozilo bolgarskih registrskih oznak. Pri postopku so ugotovili, da je ponaredil nalepko tehničnega pregleda. Zaradi ponarejanja uradnega dokumenta ga bodo kazensko ovadili, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov pa mu je bila izrečena globa.

V večernih urah so policisti na Ljubljanski cesti v Celju opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je oškodovanki na parkirnem prostoru z ostrim predmetom prerezal dve pnevmatiki na osebnem avtomobilu.

Okoli polnoči so bili policisti obveščeni o požaru na novogradnji stanovanjske hiše v Vodulah. Zagorele so saje v dimniku skozi kovinska vrata pa se je ogenj razširil na ostrešje. Stanovalci so pravočasno
zapustili hišo. Kljub gašenju je hiša pogorela v celoti. Nastala je materialna škoda za okoli 45.000 €.
Pri ogledu niso bili ugotoviljeni znaki tuje krivde.

V zgodnji jutranjih urah današnjega dne so policisti na Ravnah na Koroškem obravnavali kaznivi dejanji
povzročitve lahke telesne poškodbe in kršitve nedotakljivosti stanovanja. 24-letni domačin je v naselju Javornik nepovabljen vstopil v stanovanje 30-letnega oškodovanca in ga pretepel. Pri tem je utrpel lahke telesne poškodbe. Storilec bo kazensko ovaden na pristojno državno tožilstvo.

dr. Peter Pungartnik, višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje

velenje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,800 seconds.