Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 23. 12. 2020 (po Celju divjal s 109 km/h, že deveta prometna nesreča s pijanim povzročiteljem ta teden,…)

23. 12. 2020 11:38

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 234 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Včerajšnje  dogajanje  so znova zaznamovali neodgovorni udeleženci cestnega prometa.  V času pred prazniki je na naših cestah bistveno več prometa in s tem več kršitev.

O  prometni  nesreči  v  kateri  je voznik osebnega vozila včeraj zjutraj v Mežici  povozil  pešca,  ki  je  pravilno  prečkal  vozišče,  so včeraj že poročali. Povzročitelja bodo kazensko ovadili.

Okoli  20.30  ure  so  na avtocesti, v bližini izvoza Žalec, v smeri proti Mariboru, obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil pijan voznik, ki je  imel  skoraj  1,70  promilov alkohola v krvi. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  trčil  v  tovorno vozilo, katerega voznik se je v trčenju  lažje  poškodoval.  Povzročitelju  prometne  nesreče  so  odvzeli vozniško  dovoljenje.  V  nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. To je že deveta prometna nesreča na cestah na Celjskem, ki jo je povzročil pijani voznik.

Okoli  18. ure so na Mariborski cesti v Celju obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  pri  omejitvi  hitrosti  50 km/h vozil kar 109 km/h. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Na  našem  območju  so  včeraj  zasegli  tri osebna vozila in traktor. Vsi štirje  vozniki  so  vozili  brez  vozniških  dovoljenj in pri vseh je bila zaznana prisotnost alkohola. Dva voznika osebnih vozil sta imela na vozilih nameščene  še  registrske  tablice,  ki pripadajo drugim vozilom. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge.

Ostalega izstopajočega dogajanja včeraj policisti niso obravnavali. Vse  voznike pa znova opozarjajo naj bodo pri vožnji odgovorni, naj spoštujejo cestno prometne predpise, sploh pa naj nikar ne vozijo pod vplivom alkohola in vplivom psihoaktivnih substanc.

Posledice  vožnje  pod  vplivom  alkohola  in prepovedanih drog so običajno tragične za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,563 seconds.