Za nasmeh v mestu zbrali 32.440 evrov


Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« je letos potekala že sedmič. V letošnji dobrodelni akciji so zbrali 32.440 evrov. Doniralo je več kot 70 uspešnih gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja in okolice.

Organizatorji dobrodelne akcije so Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija.

Letošnje leto so nam pri zbiranju sredstev pomagali tudi državni prvaki v nogometu, Nogometni klub Celje, ki so pomagali s prodajo virtualnih vstopnic za tekmo z NK Olimpijo.

Vsa zbrana sredstva pretvorijo v darilne bone Dobimo se v mestu, za nakupovanje v poslovnih lokalih v mestnem jedru Celja. Obdarjenci lahko vnovčijo darilne bone v več kot 50 trgovskih in storitvenih poslovnih lokalih, vsak obdarjenec prejme bone v vrednosti 40 evrov.

Darilne bone bosta posameznikom razdelili dve humanitarni organizaciji; Škofijska Karitas Celje ter Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje. Obdarili bodo otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski.

V preteklih šestih letih so skupaj zbrali 119.374,97 evrov.  Leta 2017 so dodatno zbrali 6.400 evrov za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Pomagali so številnim družinam in posameznikom ter jim privabili nasmeh na usta in solze hvaležnosti v oči. Pokazali so jim, da niso prezrti in pozabljeni.

Predaja darilnih bonov

Predstavnici organizatorjev dobrodelne akcije, Tadeja Falnoga in Katarina Karlovšek, sta v četrtek, 10. decembra 2020, predali darilne bone generalnemu tajniku Škofijske Karitas Mateju Pirnatu in predsedniku Škofijske Karitas Celje Roku Metličarju ter sekretarju Rdečega križa Slovenije – Območnemu združenju Celje Selimirju Ćopiću in strokovnemu sodelavcu Igorju Poljanšku.

Škofijska Karitas Celje je prejela bone v skupni vrednosti 21.640 evrov, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje pa v vrednosti 10.800 evrov.

“Dobrodelna akcija Za nasmeh v mestu je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Nihče od sodelujočih si ne obračuna nobenih stroškov. Hkrati pa prispevamo k poslovni živahnosti v mestu.  Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar nam omogoča preglednost porabe.

Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo in morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša  božično-novoletni čas,” zapišejo organizatorji akcije.