Žalčanka postala vitezinja nacionalnega reda za zasluge Francoske republike


francosko-veleposlanistvo-v-sloveniji

Florence Ferrari, francoska veleposlanica v Sloveniji, je minuli petek novinarki, voditeljici in odgovorni urednici Informativnega programa TV Slovenija Manici J. Ambrožič v imenu francoskega predsednika podelila odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike.

Slovesnost je potekala v prostorih francoske rezidence v Ljubljani.

S tem odlikovanjem Republika Francija izraža hvaležnost in spoštovanje odlikovanki za njeno delovanje in zavzetost pri poglabljanju odnosov med Francijo in Slovenijo. Manica J. Ambrožič, ki je mladost preživela v Žalcu, je diplomirana francistka in novinarka na Univerzi v Ljubljani. Kot novinarka in velika ljubiteljica francoskega jezika je odigrala pomembno vlogo pri obveščanju slovenske javnosti o aktualnem političnem in družbenem dogajanju v Franciji. S svojim izjemnim poznavanjem francoskega jezika in francoske kulture je pomembno prispevala k promociji francoščine in Francije, s katero ohranja tesen stik.

Francosko veleposlaništvo v Sloveniji izreka iskrene čestitke Manici J. Ambrožič za prejeto odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge, ki se podeljuje francoskim in tujim državljanom za zasluge na različnih področjih delovanja v dobrobit Francoske republike.

P.G., foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji