Celje v pričakovanju nogometnega spektakla, ki bo dosegel 40 milijonov ljudi


Celje je eno od štirih slovenskih mest, ki bodo gostila Evropsko nogometno prvenstvo U21, največji športni dogodek, ki se bo odvil na tleh samostojne Slovenije.

Čast enega izmed gostiteljev prvenstva je, poleg Ljubljane, Maribora in Kopra, doletela tudi naše Celje, kar celo mesto preveva z velikim ponosom.

Igrišče na stadionu Z’ dežele bo za tekme, ki jih bo Celje gostilo od 24. do 30. marca (razpored tekem najdete tukaj), vrhunsko pripravljeno. Zato verjamemo, da bo Celje upravičilo zaupanje organizatorjev prvenstva ter da se bodo vsi gostje knežjega mesta dobro počutili.

Na stadionu Z’dežele bodo nastopile tudi mnoge bodoče svetovne zvezde nogometa. Katere so to, si poglejte v prispevku tukaj.

Prvenstvo predstavlja za Celje veliko priložnost, tako za promocijo kot tudi športno/turistični razvoj mesta. Žal bodo tekme zaradi epidemije potekale brez navijačev, ki bi seveda na tribune stadiona in tudi na mestne ulice prinesli živahen utrip in pozitivno energijo. Kljub temu bo dogodek medijsko zelo odmeven in bo ime našega mesta ponesel širom po Evropi.

Dogodek bo dosegel približno 40 milijonov ljudi

Vse tri tekme, ki bodo odigrane v Celju, bodo predvajane na številnih evropskih televizijah in objavljene v tiskanih ter spletnih medijih. Velik pomen bodo imela tudi socialna omrežja udeležencev prvenstva, ki imajo velik doseg. Po mnenju Nogomete zveze Slovenije, ki je Celje zaradi primerne športne infrastrukture povabila k sodelovanju, bo dogodek dosegel približno 40 milijonov ljudi v Evropi.

Pomemben del promocijske kampanje so tudi družbena omrežja Nogomete zveze Slovenije in kanali Uefe. Leta 2019 so družabna omrežja zabeležila 3,6 milijona ogledov spletne strani evropskega nogometnega prvenstva do 21 let, 80 milijonov vtisov vsebin ter 4,3 milijone ogledov video prispevkov na Uefinih kanalih. Televizijski prenosi so ustvarili izjemen medijski  odtis v Evropi in na drugih celinah. V Evropi je tekme po televiziji prenašalo kar 44 držav. Večinoma so bili to javni medijski servisi, ki imajo največji doseg.

Župan MO Celje Bojan Šrot je prepričan, da bo Celje s prvenstvom močno utrdilo svoj položaj na  športnem zemljevidu Evrope: »To je velika priložnost za promocijo mesta, za večjo prepoznavnost. Verjamem, da bomo znova dokazali, da smo odlični gostitelji, da imamo odlično športno infrastrukturo in da je takšna prireditev najboljša spodbuda mladim in vsem ostalim, da se začnejo ukvarjati s športom. Slogan prvenstva Leta so samo številka sporoča, da lahko vsakomur, ne glede na starost in druge ovire, uspe. Seveda če je, tako kot so nogometaši in vsi ostali športniki, na poti do svojega cilja vztrajen in predan.«

Vse o tekmah Evropskega prvenstva U21 v Celju izveste na spletni strani www.visitcelje.eu

M.G.A., B.S., foto: Jan Grušovnik