Celjski športni konec 22. tedna: srebro na EP, 23. naslov prvakov


Atletika

Kladivarjevec Luka Janežič je na atletski diamantni ligi v Stockholmu v teku na 400 m zasedel peto mesto s časom 46,60.

Ekipa Društva paraplegikov jJugozahodne Štajerske je na drugi tekmi ekipnega atletskega tekmovanja v Murski Soboti zasedla drugo mesto, a v skupnem seštevku ohranila vodstvo pred zasedbo Koroške.

Kajak na divjih vodah

Martin Srabotnik iz Kajak kluba Nivo Celje je na ekipni tekmi kajakašem na evropskem prenstvu v Franciji zasedel drugo mesto (klik!)

Nogomet

Ekipa Šampiona je z zmago nad Dravinjo s 4:2 zaključila tekmovanje v 3. SNL – sever, kjer je med 10 ekipami zasedla 5. mesto.

Plavanje

plavanje_neptun_ravne_2019_junijV soboto so mladi plavalci celjskega Neptuna gostovali na 6. razvojnem pokalu Boberče, na Ravnah na Koroškem.

V štafeti 4 x 100 m mešano/mix so osvojili 1. mesto in sicer v postavi: Sebastjan Jug, Gašper Pevec, Laura Knez in Staša Jezovšek Špiljar.

Ostale medalje pa so si sledile takole:

Filip Bratina 2. mesto 200 m hrbtno

Julijan Pevec 1. mesto 50 m hrbtno, 100 m delfin, 2. mesto 200 m hrbtno
Gašper Pevec 1. mesto 50 m prsno
Izabela Pakiž Rumpf 2. mesto 50 m prsno
Sebastjan Jug 1. mesto 400 m prosto
Vid Čujež 3. mesto 50 m prsno

Osebne rekorde pa so z borbenimi nastopi poleg že naštetih priplavali še: Jakob Brodej, Arne Kovačič, Domen in Aljoša Vihernik, Miha Čujež, Teo Jezovšek Špiljar, Jakob Lesjak, Danilo Obačkič, Nik Perc, Anže Špegelj, Luka Štrukelj, Tian Zupanič, Iza Slivnikar Ocvirk, Tia Perc, Rebeka Bolha Stoisavljević, Elina Bratina, Pia Krajinović, Gaja Plevnik Ivanuša, Zala Valek.

Neptunovci bodo serijo zaporednih tekem nadaljevali že v soboto z tekmo v Brestanici.

Rokomet

Celjski rokometaši so v petek zaključili letošnjo sezono, ko so ugnali Gorenje in se veselili 23. naslova državnih prvakov (klik!)