Celjski športni konec 21. tedna: najbolj navdušili mladi plavalci in šahisti ter rokometaši


Atletika

Za atlete se je začela sezona na prostem, na tekmovališča pa so stopila nekatera najbolj znana imena celjskega Kladivarja (klik!) Trenutno je z dosežki najbolj zadovoljen Luka Janežič.

Nogomet

Celjski nogometaši so bili na odločilni tekmi za evropsko vstopnico zelo blizu uspeha, a so v Murski Soboti na koncu remizirali, kar je bilo premalo (klik!). Državno prvenstvo so končali na 5. mestu.

Plavanje

Plavalci plavalnega kluba Neptun Celje so se zadnji konec udeležili močnega mednarodnega mitinga v Banja Luki, na katerem je nastopilo preko 500 plavalcev iz 10 držav, del ekipe pa je tekmoval v Radovljici.

  • V Bosni in Hercegovini so celjski Neptun odlično zastopali plavalci 1. ekipe. Anemari Košak je izenačila svoj osebni rekord na 50 m hrbtno in osvojila 1. mesto v absolutni kategoriji. Srebrno medaljo je osvojila tudi še na 50 m prosto. Hana Podbregar je z osebnim rekordom na 200 m prosto osvojila zlato medaljo, tretje mesto pa je zasedla v disciplinah 50 m prosto in 100 m prosto. Lena Bornšek je z osebnim rekordom osvojila bron na 400 m prosto. Na 200 m prosto je Mitja Horvat odplaval osebni rekord in osvojil bronasto medaljo, Maks Jereb pa je prav tako z osebnim rekordom osvojil bron na 50 m prosto. Aja Emma Wesenschegg je odplavala osebni rekord na 200 prosto in si z dobrimi nastopi priplavala tudi nastopa v absolutnem finalu na 50 m in 100 m prosto.
  • Na memorialu Jožeta Rebca v Radovljici je v soboto nastopilo 11 slovenskih klubov in en klub iz Srbije. Celjski Neptun so zastopali plavalci 3. ekipe ter selekcije, ki so tokrat domov prinesli kar 53 medalj. Med modrimi plavalci je tokrat blestel Miha Čujež, saj je v skupnem seštevku vseh rezultatov tekmovanja dosegel največje število točk v letniku 2010 in za to prejel pokal.

Rokomet

Celjski članski rokometaši so se ponovno igrali z ognjem in po vodstvu za 7 golov v Škofji Loki stežka prišli do točke (klik!).

V Zlatorogu so na zaključnih turnirjih za kadete in starejše dečke B obe ekipi RKCPL osvojili naslov prvakov!

Šah

Podmladek Celjskega šahovske kluba je bil zelo uspešen na ekipnem kadetskem prvenstvu v Novi Gorici (klik!).