Domen Makuc iz Celja v Barcelono


Rokometni biser Domen Makuc je s svojimi igrami v dresu Celja Pivovarne Laško prepričal slovito Barcelono. S katalonskim velikanom je sklenil štiriletno pogodbo.

Z današnjim dnem je klub sklenil še strateško sodelovanje z devetkratnimi zmagovalci lige prvakov, so sporočili iz celjskega rokometnega kluba.

Plod strateškega sodelovanja bo viden v prihodnje. Temelji na izmenjavi znanja in načina dela, ko bo kar nekaj članov celjskega kluba (strokovni štab in vodstveni kader) odšlo v Barcelono, kjer bodo imeli priložnost spoznati različne ravni delovanja in načina dela kluba. Rokometni velikani že leta občudujejo delo RK Celja Pivovarne Laško, model iskanja in vzgoje številnih rokometašev, ki igrajo širom Evrope. Naslednji, ki bo ponesel ime kluba v Evropo in rokometni svet je Domen Makuc. Zadnji dve sezoni je imel status polnopravnega članskega igralca najboljšega slovenskega rokometnega kolektiva (v Celje je prišel v sezoni 2014/15), že pred tem pa je navduševal na posameznih obračunih v dresu članske zasedbe in mlajših selekcij slovenske izbrane vrste.

Željo po prihodu enega najbolj talentiranih mladih rokometašev na svetu so pokazali številni rokometni velikani, najbolj vztrajni in prepričljivi pa so bili rekorderji po številu osvojenih naslovov zmagovalcev lige prvakov iz Barcelone. 20-letni Makuc, ki je imel s Celjem Pivovarno Laško  pogodbo še za dve sezoni, bo v Barceloni igral naslednja štiri leta. Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je zbral 92 nastopov, se štirikrat veselil naslova državnega prvaka, dvakrat pokalnega zmagovalca, s soigralci pa so osvojili tudi dve superpokalni lovoriki. Organizator igre se kot sploh prvi, v Sloveniji vzgojeni športnik najtrofejnejšega slovenskega rokometnega kluba, neposredno seli k največjemu rokometnemu klubu na svetu. Pred njim je dres nešega tekmeca v novi sezoni lige prvakov oblekel Luka Žvižej, v novi sezoni pa bo dres aktualnih španskih prvakov nosil še en nekdanji pivovar Blaž Janc.

Zlatorog bo v novi sezoni gostil zveneča imena

V Zlatorogu se od 15. septembra naprej, ko je predviden začetek nove sezone EHF Lige prvakov, obetajo izjemni rokometni spektakli z največjimi mojstri rokometne igre. Z Barcelono se bosta v Zlatorog vrnila Blaž Janc in Domen Makuc, s Kielom Miha Zarabec, z Veszpremom Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, z Nantesom Rok Ovniček in z Zagrebom Žiga Mlakar. V klubu upajo zgolj, da bodo tekme lahko odigrane v prisotnosti navijačev. (RKCPL)