Med vpoklicanimi za Euro U21 v Celju tudi dva igralca NK Celja (video)


Danes je selektror mladinske nogometne reprezentance Milenko Ačimović predstavil igralce, ki bodo Slovenijo zastopali na Evropskem nogometnem prvenstvu do 21 let, ki ga bo gostilo tudi Celje. Med vpoklicanimi sta tudi dva nogometaša, ki trenutno igrata za NK Celje.

Selektor mlade izbrane vrste Milenko Ačimović je danes razkril seznam 23 nogometašev, ki bodo Slovenijo zastopali na Evropskem nogometnem prvenstvu do 21 let. Vpoklical je devet branilcev, šest vezistov in pet napadalcev ob treh vratarjih. Med vpoklicanimi je kar 15 igralcev iz slovenske prve lige, tudi dva, ki si nogometni kruh služita v NK Celje. To sta branilca Dušan Stojinović in Žan Zaletel.

Slovenci bodo prvenstvo odprli 24. marca v Mariboru proti branilcem naslova Špancem. Nato sledita še preizkušnji proti Češki in Italiji. Proti češkim vrstnikom se bodo mladi slovenski nogometaši pomerili 27. marca ob 18. uri v Celju, tri dni pozneje pa znova v Mariboru proti Italiji. Celje bo gostilo še tekmi med Češko in Italijo ter Španijo in Češko. V Celju bodo igrale tudi nekatere bodoče svetovne nogometne zvezde.

Iz vsake skupine bosta napredovali dve najboljši moštvi. Selektor verjame, da lahko posežejo tudi po izločilnih bojih, ki se bodo začeli v drugem delu prvenstva od 31. maja naprej.

Izhodiščni točki za seznam sta pripravljalni tekmi z Nemci in Rusi. Pogovarjala sva se s selektorjem članske reprezentance Matjažem Kekom glede izbora igralcev, kaj točno, pa naj ostane med nama. Vsi se zavedamo, kakšna priložnost nas čaka in kakšne tekmece imamo pred sabo. Fante, ki sem jih poklical, sem videl, analiziral. Naša velika želja je, da pridemo naprej. Verjamem, da nam lahko s temi fanti to uspe. Ne vem, zakaj ne bi bil cilj četrtfinale evropskega prvenstva,” je uvodoma dejal Aćimović in dodal “15 fantov prihaja iz naše slovenske lige, kar je dobra stvar za Prvo ligo. Ti fantje imajo pred seboj še 10 ali celo 15 let kariere, tudi reprezentančne. Sam sem se odločil za tiste igralce, ki lahko v tem trenutku pokažejo in odigrajo največ.”

Celje diha z največjim športnim dogodkom, ki se bo odvil v Sloveniji

Celje je ponosni gostitelj Evropskega prvenstva v nogometu U21, ki predstavlja največji športni spektakel organiziran na slovenskih tleh in bo dosegel več deset milijonov ljudi po vsem svetu.  Knežje mesto, ki bo koristi organizacije prvenstva čutilo tudi po končanem dogodku, zato že nekaj časa diha s prvenstvom. Ne samo športniki in športni zanesenjaki, s prvenstvom dihajo tudi kulturniki, umetniki, starostniki, itd..

Pred časom se je tako v Muzeju novejše zgodovine Celje odvil zanimiv pogovorni večer z znanimi celjskimi nogometnimi obrazi, tudi v Domu sv. Jožefa Celje so organizirali že številne dogodke na temo prvenstva, ravno danes pa so štirje celjski slikarji Mestni občini Celje predali slike, ki so jih ustvarili na temo prvenstva. Slike, katerih vsaka izmed njih v sebi nosi svojo zgodbo, je vsak izmed slikarjev ustvaril za eno izmed držav, ki jo bo gostilo Celje.

Predstavitev seznama igralcev:

Posnetek novinarske konference:


foto: NZS