Nogomet: Bezjak popeljal grofe do zmage v Kranju, Šampion v zadnjih minutah rešil točko


Nogometna nedelja je bila zaznamovana s slovenskim derbijem med Mariborom in Olimpijo, ki sta se v Ljudskem vrtu razšla brez zmagovalca. V rahli senci tega obračuna so 6. prvenstveno zmago sezone v Kranju zabeležili člani NK CM Celje. Drugoligaš NK Šampion je na domači tekmi proti Beli krajini z dvema goloma Tilena Kompana v zadnjih minutah rešil točko.

Gol Bezjaka in razpoloženi Mujčinović za 6. zmago sezone
Po visoki zmagi na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja proti Interblocku, so se varovanci trenerja Damjana Romiha odpravili na gostovanje v Kranj k tamkajšnjemu Triglavu. Edini zadetek je padel v 16. minuti, ko je celjski napadalec Roman Bezjak streljal s 14 metrov, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Po dobre pol ure igre bi Zoran Pavlović skoraj zadel s sredine igrišča, a je v zadnjem trenutku domači vratar dobro merjen strel odbil. Kranjčani bi lahko pred polčasom izenačili, a se je ob strelu Bunderle izkazal vratar Amel Mujčinović.

Celjski vratar je dobro odreagiral tudi ob strelih Krciča in Bunderle v začetku drugega polčasa. Na drugi strani je imel Bezjak lepo priložnost za povišanje vodstva a je streljal mimo vrat. Triglav je imel najlepšo priložnost za izenačenje v 64. minuti, ko je rezervistu Stanareviću veselje preprečila prečka. Domači so si do konca še pripravili nekaj priložnosti, ob katerih pa se je vselej izkazal izkušeni Mujčinović. Domači so tekmo končali le z 10 igralci. Dragan Ovčina je v zadnjih trenutkih tekme s komolcem v glavo udaril Nenada Đakovića in si prislužil direktni rdeči karton.

S šesto zmago sezone so se grofi povzpeli na 6. mesto prvenstvene razpredelnice. V nedeljo se bo na Areni Petrol odigral štajerski derbi. V goste prihaja prvouvrščena ekipa Maribora.

Triglav : CM Celje 0:1 (0:1)
Bezjak (16′)
Izključen: Ovčina (93′ – Triglav)

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak (od 88. Avguštin), Krljanovič (od 78. Đakovič), Bakarič, Pavlovič, Močivnik, Marijan (od 53. Romih), Medved. Trener: Damjan Romih

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Izvrstna in zelo pomembna zmaga naših fantov

Dva zadetka Kompana v zadnjih minutah za točko
V 11. krogu 2. slovenske nogometne lige sta se na Areni Petrol pomerila domači NK Šampion Celje in NK Bela krajina. Gostje so povedli v zaključku prvega polčasa, ko je domačega vratarja Matica Čretnika ugnal Anto Pejić. Mreži sta nato mirovali do 75. minute, ko je vodstvo Črnomaljcev podvojil Damir Čehić. Zaključek tekme je bil blizu in kazalo je, da bodo varovanci trenerja Janija Žilnika tokrat ostali brez točk, potem pa je na sceno stopil Tilen Kompan. 22-letni nogometaš je v 86. minuti zadel za znižanje rezultata, dve minuti kasneje pa dosegel še izenačujoči gol.

Celjski drugoligaš je tako vknjižil 15. točko sezone, kar jih uvršča na 6. mesto v 2. SNL. V 12. krogu jih čaka gostovanje pri NK Roltek Dob.

Šampion Celje : Bela krajina 2:2 (0:1)
Kompan (86′, 88′); Pejić (43′), Čehić (75′)

Šampion Celje: Čretnik, Zamernik (od 25′ Goropevšek), Kompan, Žagar, Bodiroža, Dolinar, Kožar, Horvat (od 46′ Djuranović), Lazičić, Kotnik (od 75′ Vodeb), Leskovar. Trener: Janez Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Roman Bezjak je dosegel edini gol na tekmi v Kranju (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.