Nogomet: štirje zadetki v mreži Celjanov za zaključek jesenskega dela (foto)


Včeraj so se z nogometnih zelenic za letošnje leto poslovili še prvoligaški klubi. Člani NK Celje z zadnjo tekmo ne morejo biti zadovoljni. Predlanski prvaki s Kopra so na Areni Petrol dosegli štiri gole. Celjski prvoligaš je po jesenskem delu v sredini lestvice. S prvo polovico krstne sezone v 2. SNL so solidno opravili v drugem celjskem klubu Šampionu.

Koper zmagal in prehitel Celjane na lestvici
Za prvi zadetek na srečanju med NK Celje in FC Luka Koper je poskrbel zimzeleni Milan Osterc, ki je v 9. minuti izkoristil luknjo v domači obrambi. Do polčasa so si Koprčani pripravili še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a so bili v zaključku premalo natančni. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel v 18. minuti Roman Bezjak, a je gostujoči vratar njegov poskus z roba kazenskega prostora poslal v kot.

Na začetku drugega dela so si varovanci Damjana Romiha priigrali še nekaj priložnosti za izenačenje, a Nenad Đaković in dvakrat Zoran Pavlović nista uspela premagati vratarja Igorja Nenezića. Tekma je bila odlčena v 72. minuti, ko je po protinapadu gostov še drugič zadel Milan Osterc. Do konca srečanja so nogometaši z obale zadeli še dvakrat. V 78. minuti je bil uspešen Davor Bubanja, v 87. pa Adnan Aganović.

Z zmago so Koprčani na 6. mestu prvenstvene razpredelnice prehiteli Celjane. Grofi so v 21 tekmah zbrali 25 točk, enak izkupiček a slabšo gol razliko imajo Domžale. Prvenstvo se bo nadaljevalo v začetku marca.

Celje : Luka Koper 0:4 (0:1)
Osterc (9′, 72′), Bubanja (78′), Aganović (87′)

Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Krljanovič (od 76. Krljanovič), Popovič, Bezjak, Kapič (od 46. Bakarič), Đakovič (od 66. Močivnik), Radulovič, Pavlovič, Gobec. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Boleč poraz v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva

Komentar: glede na razmere solidni rezultati
Celjski nogometaši so pred sezono ostali brez nekaterih nosilcev iz prejšnjih sezon. Dolgoletni igralec Dominik Beršnjak je za Ekipo dejal, da je NK Celje družinski klub, kjer se igralec težko pogovarja z upravo. Da razmere v klubu niso rožnate, je pokazala tudi anketa SPINS, v kateri so nogometaši celjski klub v skoraj vseh kategorijah postavili na zadnje mesto. Že tako nizke plače zamujajo, v klubski blagajni je denarja malo. V luči opisanih razmer so lahko v NK Celje zadovoljni z jesenskim delom sezone. Začeli so odlično in v Stožicah premagali Olimpijo, tudi na naslednjih tekmah so prikazali nekaj izvrstnih predstav. Je pa forma nihala. Če so dobili nekaj srečanj proti favoritom, so nekajkrat, predvsem na domačem igrišču, izgubili proti ekipam, ki so na lestvici blizu ali za NK Celje. Velik problem je bil tudi padec koncentracije na nekaterih tekmah. Kar trikrat so v zadnje minute krenili z vodstvom, nasprotnik pa je v sodniškem dodatku dosegel zmago. Če bi k izkupičku 25 točk dodali še 9 točk iz tekem, ki so jih izgubili v zadnjih minutah, bi bil na prvenstveni razpredelnici pred njimi le Maribor.

Boljše čase za klub, ki je ob Mariboru in Gorici edini, ki je v vseh letih samostojne Slovenije nastopal v elitni ligi, napoveduje nova, oktobra ustoličena, uprava s predsednikom Brankom Goropevškom na čelu. Goropevšek, ki je nasledil Marjana Vengusta, se zgleduje po najuspešnejšem klubu v državi Mariboru in napoveduje, da bi v nekaj letih tudi v Celju lahko dosegli takšen nivo. Zamenjali so tudi generalnega sponzorja. Cinkarna Celje je po poslovnih rezultatih eno uspešnejših podjetij v regiji, zato lahko pričakujemo tudi izboljšanje finančnega stanja v klubu.

Prazna blagajna pa je imela tudi pozitiven učinek. Več priložnosti so dobili mladi igralci, ki so že v nižjih selekcijah igrali za klub. Roman Bezjak je s 7 goli prvi strelec ekipe, po poškodbi se počasi vrača tudi Mario Močič. Damjana Romiha in njegove nogometaše spomladi čakajo pomembne tekme. Liga je izenačena. Čeprav so trenutno na 7. mestu, jih pred cono izpada ločijo le 4 točke. Na drugi strani pa so blizu tudi mesta na vrhu tabele, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Tudi Šampion v sredini
Kar nekaj “odpadnikov” z NK Celje se je zbralo v NK Šampionu. Klub, ki ga s trenerske klopi vodi Jani Žilnik, je jesenski del prvenstva v krstni sezoni v 2. slovenski ligi opravil s pozitivno oceno. Na 14 tekmah so zbrali 5 zmag in se bolj ali manj enakovredno kosali z vsemi nasprotniki. Le z 9 igralci na igrišču so bili celo na pragu senzacije v Kidričevem pri Aluminiju, ki zanesljivo vodi na prvenstveni tabeli. V kolikor bodo tudi pomladi nadaljevali v podobnem ritmu, obstanek v ligi, ki je bil tudi osnovni cilj pred sezono, ne bi smel biti pod vprašajem. A podobno kot v 1. so tudi v 2. ligi majhne točkovne razlike. Aluminij zanesljivo vodi, Dravinja pa je povsem na dnu, vsi ostali klubi pa so blizu. Med 2. in 9. na lestvici je le 10 točk razlike, kar pomeni, da lahko že dve ali tri tekme povsem premešajo razmerja moči.

f: Damir Mrkonjić
t: Marko Kovačevič