Pivovarji stežka čez hrvaške podprvake


Celjski rokometaši so se sinoči v domači dvorani v okviru SEHA Gazprom lige pomerili s hrvaškimi podprvaki iz Našic. V rezultatsko praktično vseskozi izenačenem srečanju so pivovarji v tesni končnici zmagali z najtesnejšo razliko. 

Glede na položaj na lestvici so Celjani v tekmi z vrsto iz slavonskih Našic veljali za favorite. Gostje so začeli bolje in v 11. in 14. minuti povedli s 3 zadetki prednosti. Do konca prvega polčasa so domači zaostanek zmanjšali na najmanjšega možnega.

Po glavnem odmoru so žilavi gostje znova povedli s tremi zadetki prednosti, kar jim je uspelo trikrat. Sredi drugega polčasa so Celjani z zadetkoma vratarja Ivana Gajića izenačili in sploh prvič povedli. Gostje so bili zadnjič v vodstvu v 50. minuti. Potem so maloštevilni gledalci gledali končnico, kjer so varovanci Branka Tamšeta povedli za gol, hrvaška zasedba pa je izenačila. Zmagoviti zadetek je dosegel kapetan Luka Žvižej, ki je nasprotnega vratarja sicer ugnal šestkrat. Blaž Janc je zadel vseh svojih devet poskusov. Pri gostih je bil s sedmimi zadetki najbolj učinkovit Slovenec David Špiler. 

Celje Pivovarna Laško : Nexe Našice 34:33 (16:17)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 4 obrambe, Gajič 6 obramb, 2 zadetka, Dobaj; Malus, Babarskas, Janc 9, Razgor 2, Marguč 5/2, Poteko 1, Žabič, Zarabec 5, Kodrin 1, Mačkovšek 1, Mlakar 1, Žvižej 6/2, Bećiri 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 4/6

RK Nexe Našice: Lelić 3 obrambe, Lorger 2 obrambi; Gadža 1, Eter 2, Zrnić 2/1, Barišić-Jaman 6, Sršen 1, Nuić 4, Božič Pavletič 1, Sakić 5, Halilković, Vegar 1, Nenadić 1, Špiler 7, Herceg 2, Ivanković, trener: Hrvoje Horvat

Izključitve: 12 min, 7-metrovke: 1/1

V soboto Celjane čaka nova SEHA tekma, in sicer bodo gostovali pri z naskokom vodilnem skopskem Vardarju.