Rokomet: Celjankam pripadel derbi z Žalčankami, pivovarji do nove zmage


rokometNa sosedskem derbiju med rokometašicami iz Žalca in Celja, so bile v sobotnem obračunu v dvorani I. OŠ Žalec boljše Celjanke. Pivovarji so na srečanju s Sevnico dosegli 35. zaporedno zmago, Luka Žvižej pa je za Celje dosegel že več kot 1000 zadetkov.

Pivovarji so na srečanju s Sevnico dosegli še 35. zaporedno zmago, Luka Žvižej pa je kot sedmi igralec za celjskega prvoligaša dosegel več kot 1000 zadetkov.

Na predzadnjem srečanju rednega dela državnega prvenstva so Celjani v 25. krogu na gostovanju v Sevnici dosegli novo zmago. Pivovarji so po vzoru preteklih tekem v letošnjem prvenstvu že v uvodu prevzeli pobudo in si hitro priigrali prednost, ki so jo vzdrževali in povečevali do konca srečanja. Luka Žvižej je že s prvim zadetkom, za rezultat 0:1 dosegel 1000 zadetek v celjskem dresu. To je do tistega trenutka uspelo le še šestim igralcem.

Rezultat

RK Sevnica – RK Celje Pivovarna Laško 17:32 (8:12)

Strelci

Sevnica: Brečko 3, Gorenjak 2, Kuhar 1, Brilej 1, Bezgovšek 1, Gjerek 1, Pernovšek 2, Fižuleto 6.

Celje: Blagotinšek 4, Ivič 3, Janc 8, Marguč 1, Poteko 3, Miklavčič 1, Sliškovič 1, Zarabec 3, Kodrin 3, Žvižej 5.

slosportV prihodnjih dneh sledi reprezentančni premor. Slovenska moška rokometna reprezentanca bo 3. maja v Zlatorogu odigrala srečanje proti reprezentanci Švedske.

*

*

V soboto, 25. aprila smo v dvorani I.OŠ Žalec spremljali napet boj med ekipama Žalca in Celja. Žalčanke so pred polno tribuno na zadnji domači letošnji tekmi morale priznati premoč članicam Celjskih mesnin, ki so prevladovale v vseh vidikih igre.

V vratih Celja je odlično branila Dijana Močič, Žalčanke pa so preveč priložnosti zapravile z nenatančnimi streli s protinapadov ter tremi zapravljenimi sedemmetrovkami. Celjanke so si prednost priigrale že v uvodnih desetih minutah srečanja, ko je moral žalski strateg Jernej Rantah vzeti minuto odmora in umiriti domače igralke.

Celjanke so nadaljevale borbeno in odločno, prednosti niso izpustile iz rok vse do konca srečanja. Srečanje, ki naj bi sicer odločalo o končnem tretjem mestu lestvice državnega prvenstva se je tako končalo z zasluženo zmago ekipe iz Celja.

Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Franci Hrovatič
Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Franci Hrovatič

Rezultat

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 20:28 (11:13)

Strelke

Žalec: Turnšek 10, Okleščen 1, Košir M. 2, Pirc 3, Kompan 1. Korotaj 3.

Celje: Vrček A. 1, Vrček S. 1, Hren 9, Pišek 4, Palir 1, Privšek 6, Klakočer 6.

Napet boj za najvišja mesta v ženskem državnem prvenstvu…

Ekipa iz Ajdovščine je z zmago proti aktualnim državnim prvakinjam – RK Krim Mercator dodobra premešala karte v boju za najvišja mesta v prvenstvu. Članice Mlinotesta imajo namreč pred seboj še dve neodigrani tekmi, medtem, ko so Žalčanke in Celjanke odigrale že vsa srečanja. Zaradi izstopa RK Piran so se odšteli vsi rezultati pridobljeni v bojih proti Pirančankam. Žalčankam sta se tako odšteli dve točki za zmago, Mlinotestu poraz, Celjankam pa neodločen izid. V boju za višja mesta je še tudi ekipa Krke, ki v primeru, da zmaga še vse tri tekme, ki so pred njimi pridobi mesto pred ekipo iz Žalca in Žalčanke tako padejo šele na šesto mesto. Prav tako pa se bosta za prvo mesto in naslov državnih prvakinj borila ljubljanski Krim in Zagorje, kjer bo ravno zadnje srečanje odločalo o zmagovalcu prvenstva.

aV