Rokomet: Pivovarji tudi preko Krke, Žalčanke neuspešno proti Krimu, Celjanke pa zanesljivo preko RK Ljubljana


rokometVikend je prinesel tudi nove rokometne obračune. V moški konkurenci pivovarji še vedno ostajajo neporaženi v državnem prvenstvu, tokrat so premagali ekipo Krke iz Novega mesta. Žalčanke so v Ljubljani izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam, Celjanke pa so premagale ekipo RK Ljubljana.

V soboto, 11. aprila so celjski rokometaši v 23. krogu državnega prvenstva dosegli novo zmago. Tokrat so bili boljši od Krke iz Novega mesta. Pred zaključnimi boji za naslov državnega prvaka, kjer bo izjemno pomembna sredina tekma proti velenjskemu Gorenju, pivovarje čaka naporen tempo v naslednjem, zaključnem delu prvenstva.

Sredina tekma proti Gorenju bo tako odločala, kdo bo pred končnico zasedel najboljše mesto, zmaga proti Krki pa le še potrjuje odlično formo Celjanov, ki ostajajo neporaženi. Rokometaši iz Novega mesta so se v prvem polčasu sicer dobro upirali, vendar so v drugem polčasu Celjani “stopili na plin” in tekmo suvereno pripreljali do konca, sebi v prid.

Rezultat

RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka 36:24 (17:14)

Strelci

Celje:  Blagotinšek 9, Ivič 1, Žuran 2, Janc 6, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1, Poteko 1, Miklavčič 3, Sliškovič 4, Zarabec 2, Kodrin 4, Žvižej.

Krka: Didovič 4 , Okleščen 3, Irman 4, Jakše 2, Smolnik 3, Vidmar 2, Furdi 1, Cvikl 3, Klobočar 2.

V sredo, 15. aprila torej sledi prva tekma v nizu “majske vročice”, kot so jo poimenovali v taboru Celjanov, tekma proti Gorenju. Celjani bodo tokrat gostje v Rdeči dvorani v Velenju. Srečanje se bo pričelo ob 19:00 uri.

Članska ekipa RK CPL 2014/2015 (Vir: www.rk-celje.si)
Članska ekipa RK CPL 2014/2015 (Vir: www.rk-celje.si)

*

Vir: ŽRK Celje - Celjske mesnine, Franci Hrovatič
Vir: ŽRK Celje – Celjske mesnine, Franci Hrovatič

Članice Celjskih mesnin so tekmo 19. kroga državnega prvenstva odigrale že v sredo, 8. aprila. Na gostovanju v Ljubljani so premagale ekipo RK Ljubljana.

Rezultat

RK LJUBLJANA – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 24:38 (10:16)

Strelke

Ljubljana: Sačer 1, Petauer 2, Zof 1, Černivec 1, Štular 1, Čehič 2, Kundija 6, Beganovič 5, Oder 5.

Celje: Belac 5, Vrček A. 6, Vrček S. 8, Regner 5, Hren 3, Pišek 6, Šolman 1, Privšek 2, Klakočer 2.

Celjanke bodo v naslednjem krogu gostile ekipo iz Velenja. Tekma bo 21.4 ob 19:00.

*

zelenedolinerkŽalčanke so v 19. krogu državnega prvenstva gostovale v Ljubljani. V dvorani Stožice so stale nasproti aktualnim državnim prvakinjam, ekipi Krim Mercator.

V srečanje so Žalčanke stopile zelo odločno in z borbeno igro držale vodstvo vse do 25. minute. Pred koncem prvega polčasa so Krimovke izenačile in polčas zaključile z zadetkom prednosti. V drugem polčasu so Ljubljančanke prevzele pobudo, v napadu in protinapadu je zadevala Mavsar, v vratih Krima pa je odlično branila Marinčkova. Prednost je tako narasla in Krimovke so tekmo mirno pripeljale do konca.

Za Žalčanke je največkrat zadela Jasna Turnšek (9).

Rezultat

RK KRIM MERCATOR – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 36:27 (15:14)

Strelke

Krim: Artsiukhovich 5, Mavsar 10, Hrnčič 6, Bajramoska 3, Koren 6, Jankovič 3, Gregorc 2, Barič 1.

Žalec:  Majcen 1, Turnšek 9, Okleščen 2, Košir M. 1, Pirc 3, Kompan 2, Korotaj 8, Košir J. 1.

Žalčanke bodo v naslednjem krogu zopet igrale proti ekipi iz Ljubljane, tokrat proti RK Ljubljana. Tekma bo 18.4 ob 18:00.

aV