Rokomet: Žalčanke in Celjanke naslednjo soboto v boj za končno tretje mesto, pivovarji v sredo proti Sevnici


rokomet-zoga-wikiŽalčanke so minuli vikend dosegle visoko zmago proti ekipi iz Ljubljane. V naslednjem krogu sledi pomemben lokalni derbi med Žalčankami in Celjankami, ki se bodo borile za končno tretje mesto na lestvici državnega prvenstva. Članice Celjskih mesnin s prvenstvom nadaljujejo v torek proti Velenju, pivovarji pa v sredo proti Sevnici v gosteh.

Članice rokometnega kluba Zelene Doline Žalec so v 20. krogu 1. ADRL v sobotnem obračunu popolnoma nadigrale ekipo RK Ljubljana. V dvorani 1. OŠ Žalec so slavile z rezultatom 36:15.

Prednost so si Žalčanke priigrale že v prvem polčasu srečanja. Dobro sta branili obe žalski vratarki, Amra Pandžič in kasneje Jerneja Potočnik. Mrežo nasprotnic so polnile z vseh pozicij, največ zadetkov pa so dosegle s protinapadov. V vrstah Žalca je bila tokrat najuspešnejša Patricija Korotaj, ki je dosegla 10 zadetkov.

Rezultat

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK LJUBLJANA 36:15 (23:7)

Strelke

Žalec: Danijel 3, Korotaj 10, Turnšek 5, Košir M. 3, Feldin 3, Pirc 5, Kompan 3, Tratnik 2, Košir J. 3, Strnad 1.

Ljubljana: Petauer 2, Černivec 2, Kundija 5, Beganović 4, Zrimšek 2.

 

Vir: RK Zelene Doline Žalec
Vir: RK Zelene Doline Žalec

V naslednjem krogu nas čaka lokalni derbi med ekipama Zelenih Dolin in Celjskim mesnin, ki se bota pomerili v boju za tretje mesto na lestvici državnega prvenstva. Prednost domačega terena bodo imele tokrat Žalčanke. Tekma bo 25. aprila v dvorani 1. OŠ Žalec.

*

Članice Celjskih mesnin bodo tekmo 20. kroga odigrale jutri, 21. aprila ob 19:00. Gostile bodo ekipo iz Velenja.

*

Pivovarji so bili minuli vikend prosti. Z državnim prvenstvom nadaljujejo v sredo, 22. aprila proti ekipi iz Sevnice. Tekma bo ob 19:30.

aV