Rokometaši Krke na krilih bučnih navijačev do superpokala


Aktualnim državnim in pokalnim prvakom rokometašem Celja Pivovarne Laško ni uspelo ubraniti superpokalne lovorike. V Novem mestu so jih za en zadetek presenetljivo premagali izjemno motivirani rokometaši Krke, ki jih je za povrhu spodbujala še polna dvorana Marof, kar jim je dalo še dodatnih moči.

Celjani tako ostajajo pri šestih superpokalnih lovorikah.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v prvem uradnem dvoboju sezone 2018/2019, v gosteh pomerili za Superpokalno lovoriko. Nasprotnik je bila ekipa Krke iz Novega mesta, ki je bila v pretekli sezoni finalist Pokala in si tako prislužila možnost igranja za prvo lovoriko nove sezone, po zelo izenačenem boju pa jo je na koncu nekoliko presenetljivo tudi osvojila.

Tekmo so bolje začeli Celjani, ki so po devetih minutah igre prišli do vodstva z 2:4. Višjo prednost Celjanov je preprečeval domači vratar Tomić. Poleg tega so celjski rokometaši zapravili še dve sedemmetrovki. Krka je znala to neučinkovitost kaznovati ter pri rezultatu 5:4 in 6:5, prišla do svojega edinega vodstva v prvem polčasu. Celjani so na vodstvo Krke odgovorili z zadetki Šarca, Razgorja in Jurečiča ter povedli za tri 9:6. Domači trener Skoko je takoj vzel minuto odmora in presekal nalet Celjanov. Novomeščani so se vrnili v igro in izenačili na 9. Celjski rokometaši, katerim je Tamše enakomerno porazdelil minutažo, so polčas zaključili z golom prednosti 12:11. Prvi polčas so zaznamovale napake Celjanov in odlična domačina, vratar Tomić, ki je zaustavil 10 strelov in Papež, ki je dosegel 5 zadetkov.

Celjani so tudi v drugem polčasu povedli za dva, nato pa močno popustili. Krka je začutila priložnost, oživeli so domači navijači in jasno je bilo, da bo izenačeno vse do konca. Še naprej sta blestela vratar Tomić in v napadu Papež, ki sta Krko ohranjala v boju, kadar se je zgodil nalet celjske ekipe, pa je bil ta ustavljen z domačo minuto odmora. Ko je Jurečič dobrih pet minut pred koncem Celjane povedel v vodstvo, je kazalo, da bo superpokal vendarle romal v roke favorizirane ekipe. A sledila je izključitev Grošlja, kar so Krkaši izkoristili, preobrnili rezultat in ga na veliko veselje domačih navijačev tudi obranili.

Krka se je tako glede na prikazano zasluženo veselila prve lovorike v sezoni, na drugi strani pa je poraz za Celjane resno opozorilo pred začetkom prvenstva in lige prvakov.

Naslednji teden v sredo čaka Celjane tudi začetek domačega prvenstva. Tekma 1. kroga s Koprom je namreč prestavljena, zato bodo tekmovanje začeli v drugem krogu, ko bo 12. septembra v Zlatorogu gostovala Loka, že štiri dni kasneje, v nedeljo, 16. septembra, pa celjski igralci začenjajo tudi tekmovanje v elitni ligi prvakov, za uvod bo v Zlatorogu gostovala ekipa danskega Skjerna, ki je lani nastopila v četrtfinalu, pred tem pa izločila Veszprem. To bo za Celjane izjemno pomembna tekma, zato si želijo glasne in številčne podpore s tribun hrama slovenskega rokometa.

Superpokal Slovenije:

MRK Krka : RK Celje Pivovarna Laško   23:22 (11:12)

Dvorana Marof, 300 gledalcev, sodnika: Knez, Smolko

MRK Krka: Tomič 16/2 obramb, Pavlin; Rašo 1, Didovič 4, Okleščen 2, Pršina 3, Irman, Bevec, Jakše 5, Rašo, Batagelj, Klemenčič, , Windischer, Papež 8/2, Matko, Kukman, trener: Mirko Skoko

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 2/3

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar, Ferlin 7 obramb; Vujović 1, Jurečič 4, Malus 1, Razgor 3/2, Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Nenadić, Dujshebaev, Kodrin 3/1, Horžen, Makuc 1, Anić 2, Bećiri 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 3/6

EKSKLUZIVNO DARILO ZA BRALCE CELJE.INFO:  DO PREMIUM ČLANSTVA V NOVI DRUŽINI  RK CPL POL CENEJE

Na Celje.info smo partnerji in navijači RK Celje Pivovarna Laško, zato smo se odločili, da dvanajstim našim bralcem omogočimo PREMIUM članstvo v CLUB1946 za pol cene. Polovico vrednosti vam podarimo mi!  Ponudba je količinsko in časovno omejena, zato pohitite. Cenejša članstva lahko naročite tukaj:

club1946-premium-klik