Zaključek Meseca športa 2017 poskrbel za nove rekorderje in tek najmlajših (foto, video)


Maj je v knežjem mestu minil v znamenju športa, saj je od 5. maja do 3. junija potekal Mesec športa.

Mesec športa – finalni dan minil v duhu treh športnih dogodkov

Otroški tek viteza Hermana
Otroški tek viteza Hermana

Gre za projekt, ki ga vsako leto organizira Mestna občina Celje v sodelovanju s Športnim društvom Slovenc ter Triatlon klubom Celje. S tem želijo vplivati na razvoj športnih vrednot, tekmovalni duh, razvoj športa za vse generacije, ki bi v prihodnosti dojemale udejstvovanje v športu kot eno izmed možnosti preventive oziroma preprečevanja pojava bolezni ali drugih motenj, ki so posledice preobremenjenosti in stresnega načina življenja.

Tekom zadnjega meseca smo tako lahko spremljali številne športne aktivnosti, kot so Urbani gladiator, Mali otroški gladiatorček, Triatlon Šmartinsko jezero, Bike festival Celje itd. 

Mesec športa je epilog dosegel 3. junija. V dopoldanskem času sta potekala Otroški tek viteza Hermana in postavljanje svetovnega rekorda na 87,8 metra.

V večernih urah se je Mesec športa zaključil s tradicionalnim Nočnim tekom Celje, ki vsako leto privabi številne udeležence.

Otroški teh in postavljanje svetovnega rekorda na 87,8 metra.

Rekorderja Sabina Friedrich in Iztok Koštomaj.
Rekorderja Sabina Friedrich in Iztok Koštomaj.

Ob 11. uri se je na Glavnem trgu začel Otroški tek viteza Hermana. Program je bil namenjen vsem nadebudnim malčkom v starosti od 2-12 let, pomerili pa so se lahko na razdaljah 200 m, 400 m, 800 m in 1600 m. Na koncu so se med seboj pomerili še vozičkarji.

Opoldne je sledilo še postavljanje svetovnega rekorda na 87,8 metra, kjer so se lahko pomerili najpogumnejši tekači. V kvalifikacijah je sicer dosegel Ali Rojc s časom 10.64 sekund dosegel najboljši rezultat, vendar se ni udeležil finalnega tega. Tam sta se za svetovni rekord pomerila Sabina Friedrich in Iztok Koštomaj. Slednji je brezkompromisno opravil s progo v času 11.73 sekund.

Zmagovalca smo povabili tudi pred objektiv in ju povprašali o njunih občutkih. Mesec športa pa nam bo danes zvečer še zadnjič letos postregel z zmagovalci, saj številne tekače čaka še Nočni tek Celje. Tam bomo tudi mi, do takrat pa vas vabimo k ogledu fotogalerije z dopoldanskega tekaškega dogajanja.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”550″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

carraro-fest-2017-polsi-klik