Celjski pust 2012: veliko pustno rajanje na Glavnem trgu (foto in video)

22. 02. 2012 07:41

Letošnje celjsko pustovanje je prvič potekalo na atraktivnem prireditvenem področju na Glavnem trgu, ki je zaradi dogodkov v preteklosti (Pravljično Celje) postalo prepoznavno med samimi prebivalci mesta. Pustnega rajanja so se udeležile številne maškare, ki so ob zvokih ansambla Zakapane preganjale zimo.

Za dobro voljo na osrednjem dogodku Celjskega pusta 2012 sta skrbela moderatorja znane radijske postaje Janko in Katja. Med maskami, ki so se rajanja udeležile, je Pustna komisija izbrala in nagradila najizvirnejšo, najaktualnejšo, najlepšo, najgršo ter najboljše skupinske maske. Med nagrajenci so bili npr. viski in cigareti, Zeleni Jurij, Kekec in Pehta, starka z dežnikom, jež in mačka, lego kocka in avtomat za sladkarije, zajec, popcorn, pingvina ter skupinska maska miške. Vse nagrajene pustne maske si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

K pustni maski se poda tudi prava drža...

So nam pa številni udeleženci rajanja, ki so doma izdelali maske zaupali, da je njihova izdelava trajala mesec ali več, navdih in ideja sta se pri večini kalili celo leto ali več.

Na začetku pustnega rajanja je potekala razglasitev najbolje pustno urejenih gostinskih in trgovskih lokalov, ki so prejeli nagrade. Kateri gostinski lokali so bili najbolje urejeni smo pisali tudi mi, članek lahko preberete tukaj (klik!).

Pestro pustno dogajanje se bo zaključilo z današnjim pokopom pusta, ki se bo pričel ob 16. uri s povorko “pri zvezdi”  in se bo zaključil s pokopom na Glavnem trgu. Tudi o tem bomo poročali na vašem priljubljenem spletnem portalu.

Glavni trg so napolnile številne maškare.

Pred kamero smo povabili zmagovalno skupinsko masko, ki nam je zaupala več podrobnosti o ideji, času, ki so ga porabili za nastanek in ostale zanimivosti. Prispevek si lahko ogledate spodaj.

Vabimo vas tudi k ogledu fotoreportaž preteklega pestrega pustnega dogajanja:

sobotne pustne povorke OŠ Lava (klik!)

sobotnega pustovanja v MCC in KUD Zarja (klik!)

norega pustovanja v Klubu Branibor Celje (klik!)

sobotnega pustovanja na Vranskem

[simpleviewer width=100% height=700 id=136]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,731 seconds.