Novačanova G. S.: Grška mitologija “Otroka muh” KUD Zarja ovila v misteriozno meglico (foto, video)

29. 10. 2013 17:50

KUD “Zarja” Trnovlje – Celje je letos definitivno poskrbel za bolj razgiban program Novačanovih gledaliških srečanj, kar je dokazala petkova tekmovalna predstava. Odrske deske KUD “Zarja” Trnovlje – Celje je namreč zavzela igralska zasedba KUD France Kotar Trzin, ki je obiskovalcem ponudila nekaj povsem novega. Izvedli so namreč dramo/grozljivko “Otroka muh”.

Petnajst let po umoru kralja Agamemnona grški Argos žaluje. Umetno kesanje preveva argoške meščane, ki se pripravljajo na praznik mrtvih, dan v letu, ko mrtvi vstanejo iz zemlje ter se sprehajajo z meščani, z njimi delijo posteljo in mizo. Kesanje kljub žgočemu soncu tišči k tlom. Popotnici Elektra in Vzgojiteljica prideta v žalostno mesto, ki je Elektrin rojstni kraj. Elektra se kmalu seznani s princem Orestom, svojim bratom, s katerim Klitamnestra in Egist ravnata kot s hlapcem. Erinije, boginje maščevalnosti, naščuvajo Elektro in Oresta k uboju njune matere. Je to grozovito dejanje dovolj za osvoboditev mesta?

S tem in s številnimi drugimi eksistencialističnimi vprašanji so se tako ukvarjali igralci KUD France Kotar Trzin, ki so celotno dvorano KUD “Zarja” Trnovlje – Celje s posebnimi učinki pripravili do tega, da so obiskovalci predstave do zadnje minute z zadržanim dihom čakali na razplet. Med številnimi zapleti in ritualnimi obredi na Argosu se je po dvorani ves čas ovijala misteriozna meglica z odtenki modre ali rdeče barve, ki je skupaj z glasbo predstavi vlivala dodatno življenje. Novačanova gledališka srečanja so tako zopet dokazala, da na odru ne zaživi samo komedija, temveč tudi drugi žanri.

V grško mitologijo smo vstopili tudi iz uredništva Celje.info ter posneli bogato fotogalerijo in video prispevek z dogajanja, ki si ju lahko tudi sami ogledate spodaj.

[simpleviewer width=100% height=700 id=449]

NA PREOSTALE PREDSTAVE NOVAČANOVIH GLEDALIŠKIH SREČANJ PO POLOVIČNI CENI

Na Celje.info pa za naše obiskovalce ponovno predstavljamo izredno ugodno promocijsko ponudbo ogleda izjemnih gledaliških dogodkov. Za katerokoli izmed predstav, ki so še na razporedu namreč ponujamo 12 vstopnic po 35 % nižji ceni.

Redna cena vstopnice za posamezno predstavo je 8 € (študentje in upokojenci 6 €). Na Polovička.si pa jih ponujamo po ceni 5 €.

Cenejše vstopnice za predstave XXI. Novačanovih gledaliških srečanj si zagotovite tako da na spletni strani Polovička.si izpolnete poseben obrazec (klik!). Vanj vnesite vaše podatke in označite, koliko vstopnic želite naročiti ter za katero predstavo.

Po prijavi boste na e-mail prejeli nadaljnja navodila za nakup cenejših vstopnic. (obvezno preverite “nezaželeno pošto”, kjer se naš mail rad zatakne).

Cenejše vstopnice se delijo po principu “kdo prej pride, prej melje”. Zato pohitite, saj jih je na voljo le 12 za vsako predstavo!

Obiščite  Polovička.si (klik!) in si zagotovite obisk predstav v okviru Novačanovih gledaliških srečanj 38% ceneje.

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,913 seconds.