Pivo in cvetje 2014: sobotno dogajanje (foto, video)


Dirty Sanchez
Dirty Sanchez

Festival Pivo in cvetje je v soboto ponoči doživel svoj vrhunec. Obiskovalci iz cele Slovenije in tujine so popolnoma zapolnili laške ulice, pivo pa je teklo v potokih. Letošnje Pivo in cvetje pa je bilo prav posebej slovesno, saj je obeležilo jubilejnih 50 let. Ravno zato ne preseneča, da je bil program izpiljen in poln spektakularnih dogodkov in nastopajočih, kot še nikoli poprej.

Na odru Jubilejnik so obiskovalce zabavali čarovnik Grega, Štajerskih 7 in Werner, poskrbljeno pa je bilo tudi za ljubitelje klubske in etno glasbe, saj so na odru Laško Club nastopali Vivaricha, Banda Berimbau, Dirty Sanchez in Coraviento.

V Jagočah je bilo še posebej vroče
V Jagočah je bilo še posebej vroče

Prav posebno presenečenje pa je na ljubitelje dobre glasbe prežalo na prizorišču Zlatorog, kjer so za vrhunsko zabavi poskrbele skupine Warefox, Buldogi, Eyesburn, Sell Out, Elvis Jackson in Soul Fingers.

Obiskovalci pa so povsem znoreli, ko je oder zasedla ameriška legenda funka George Clinton s Parliament Funkadelic. Dvajsetčlanska ekipa izvrstnih in uveljavljenih glasbenikov je poskrbela za odlično zabavo. Ustvarili so namreč atmosfero, ki jo lahko na slovenskih odrih lahko le redko doživimo.

Povsem napolnjeno pa je bilo tudi nabrežje Savinje, kjer sta ob dvaindvajseti uri potekala vodna simfonija in veličasten ognjemet ob glasbeni spremljavi, ki sta bila ob jubileju festivala Pivo in cvetje še posebej spektakularna.

Veličasten ognjemet ob jubilejnem festivalu Pivo in cvetje
Veličasten ognjemet ob jubilejnem festivalu Pivo in cvetje

Petdeseta izvedba priljubljenega festivala Pivo in cvetje je obiskovalcem ponudila izvrsten program, ki na svoje odre zvabi tudi mednarodno uveljavljene in kvalitetne glasbenike. Pivo in cvetje je namreč brez dvoma postal eden izmed tistih domačih festivalov, ki mu uspeva rasti in se vsebinsko bogatiti. O tem priča tudi izjemen obisk festivala, saj je število obiskovalcev v soboto zvečer poskočilo v nebo. Glasbenega in kulturnega spektakla smo se udeležili tudi mi in posneli bogato  fotogalerijo ter video inserte.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=642]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-plestenjak-kllik