XXII Novačanova gledališka srečanja: predstava Niti tat ne more pošteno krasti (foto,video)


HeadV petek, 14.11. so si obiskovalci letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj ogledali predstavo Niti tat ne more pošteno krasti. Komedija je bila polna energije, občinstvo pa tudi ni kazalo nobenih znakov, da se ne bi zabavalo.

Predstave, ki jih KUD “Zarja” Trnovlje prireja že od leta 1993 so namenjene v spomin  slovenskemu pisatelju, pesniku, dramatiku in predvojnemu politiku Antonu Novačanu. Gre za tekmovanje 5-6 gledaliških skupin, med katerimi pa ena od njih dobi tudi naziv najboljše predstave po oceni občinstva. Tokrat nas je zabavalo KUD France Prešeren Vojnik.

DSC_0098

DSC_0131Komedijo je napisal italijanski gledališki igralec in komik Daria Fo, za nas pa jo je prevedel in režiral Igor Žužek. Predstava ima sicer zelo enostavno zgodbo, vendar kar zakompliciran zaplet. Nekega večera se namreč skozi okno hiše splazi tat, z namenom, da bi ga izpraznil. Vendar se njegovi načrti izjalovijo, ko domov pride lastnik s svojo ljubico. Ker bi ta moral biti pri svoji mami, pride domov tudi njegova žena Anna, misleč, da je hiša prazna. Kasneje se prikaže tudi njen ljubimec Antonio in pa še en tat.

Nastopajoči z dramske skupine KUD France Prešeren Vojnik so bili: Gregor Korošeč kot tat, Tina Krivec kot tatova žena, Uroš Krivec kot mož, Albina Ločnikar kot ljubica, Nataša Ajlec kot Anna, Matej Gorjanc kot Antonio in Žiga Golobič kot drugi tat. Nagrado za igralca večera je prejel Uroš Krivec.

DSC_0174

Komedija, polna preobratov in nepričakovanih dogodkov nas je gotovo nasmejala, vas pa vabimo, da si ogledate galerijo in video. Vendar ne pozabite, gledališka srečanja še trajajo, zato vljudno vabljeni na ogled presotalih predstav – 21. 11. Češpe na figi in 22. 11. Triko.

[simpleviewer width=100% height=700 id=707]

Marina Bajić

polsi-novacanova-posamicne-klik