Celjanke ostale brez pokalne “kante”


Serijske osvajalke naslovov slovenskih državnih in pokalnih, košarkarice Cinkarne Celje, so se, kot je v zadnjih letih tradicija, v finalu pokalnega tekmovanja srečale s kranjskim Triglavom.

Gorenjke so na domačem parketu želele končno priti do druge zvezdice, saj so se pokalnega naslova veselile pred štirimi leti.

Uvod v tekmo je minil v znamenju “valov”, ko je za serijo točk ene ekipe več zaporednih točk dosegla tudi druga. V drugi polovici prve četrtine sta bili ženstvi tesno skupaj.

Drugi kvartal so Celjanke, ki v postavi niso imele obolelih Andree Marić in Nikoline Delić, začele z vodstvom 6 točk, a so triglavanke ujele zaostanek, ki je v tem delu tekme znašal tudi še pet točk, ob izteku prvega polčasa pa je Triglav z delnih 6:0 prešel v minimalno vodstvo.

Po izmenjavanju obeh ekip v vodstvu je Triglav vodil od 24. minute naprej. Minuto pred koncem tretje četrtine je razlika narasla na 10 točk.

V prvih treh minutah zadnjega desetminutja sta ekipi za prvo točko potrebovali dobrih 200 sekund. Celjanke so preko Aleksandre Krošelj dve minuti in pol pred koncem izenačile na 63, minuto in pol pred koncem pa je na semaforju pisalo 67:66. Po tehnični napaki Američanke Oderah Chidom, je najboljša domača igralka, ki je kar 7 let igrala za celjsko ekipo, Rebeka Abramović, zadela prosti met in dodala še trojko za 71:66, kar ji je uspelo 20 sekund pred koncem. Cinkarnarkam v preostalem času ni uspelo zrežirati preobrata.

TRIGLAV : CINKARNA CELJE 72:68 (21:21, 17:16, 24:18, 10:13)
Abramovič 30; A. Delić 15, Krošelj 13, Friškovec 10, …

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam ekipi Triglava za zasluženo zmago in osvojeno lovoriko. Danes so bili veliko boljša ekipa. Bolj so si želeli te zmage, kar kaže tudi razmerje v skoku. Enostavno nismo imeli rešitve za odlično Abramovičevo, ki je danes pokazala iz kakšnega testa je. Čestitam tudi svojim igralkam za drugo mesto in upam, da smo se vsi skupaj naučili nekaj iz te tekme. Naredili bomo vse, da se ekipi Triglava oddolžimo z osvojitvijo naslova državnega prvaka.”

Rebeka Abramović, košarkarica Triglava in MVP finalnega turnirja: “Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma, hkrati pa da igramo na domačem igrišču, ki nam prinaša prednost. Dekleta smo stopila skupaj in verjela v zmago. Ne zavedamo se še, kaj nam je uspelo, saj nam je finalni turnir pobral ogromno moči. Čestitam mojim soigralkam in neverjetni publiki.”

*foto: Gojko Kusić