Celjski rokometaši naslednji dve sezoni s članom dinastije Dušebajev


V vrste Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško bo naslednjo sezono prišel mladi španski reprezentant Daniel Dušebajev, ki trenutno kot posojeni igralec Barcelone nastopa za Valladolid.

19-letni rokometaš je naslednji iz slovite rokometne družine Talanta Dušebajeva, trenerja poljskih Kielc. Njegov starejši brat Alex je trenutno član Vardarja, a že naslednje leto se seli k očetu na Poljsko.

195 centimetrov visoki Daniel je desničar in igra na položaju levega (občasno tudi srednjega) zunanjega igralca. Začel je v šoli Ciudad Reala, oziroma Atletica Madrid, nato pa je odšel k še slovitejši Barceloni. Tam je z 18 leti prišel v člansko zasedbo, kjer pa je ob vseh zvezdnikih dobil malo priložnosti za igro, zato se je odločil iti na kaljenje k Valladolidu, da si pridobi tudi prvoligaške izkušnje. Odločitev je bila prava, saj je med boljšimi strelci svoje ekipe, sicer pa je bil, oz. je član mladih španskih reprezentanc. Na zadnjem mladinskem (U20) evropskem prvenstvu na Danskem je bil z naskokom prvi strelec španske reprezentance, ki je osvojila naslov. Izbran je bil tudi v all star ekipo prvenstva, hkrati pa je meseca avgusta postal tudi igralec meseca po izboru evropske rokometne zveze.

Celjskemu klubu se bo 100-kilogramski igralec pridružil za dve sezoni, potem pa se bo tudi on preselil na Poljsko v Kielce.