Slab uvod v domače prvenstvo stare celine


Slovenska ženska rokometna reprezentanca do 19 let je na domačem evropskem prvenstvu v Celju v Golovcu na uvodni tekmi razočarala kakšnih tisoč privržencev na tribunah. Na tekmi s Črnogorkami so naša dekleta v prvem polčasu držala korak, v drugem pa so se jim zašibila kolena in s pomočjo ogromno napak in zgrešenih odprtih metov zaostala za nasprotnicami.

Zasedba gostiteljic na igrišču ni mogla računati na pomoč poškodovane kapetanke Nine Žabjek, domačim dekletom pa niso pomagale niti obrambe najboljše igralke – vratarke Maje Vojnović. Nastopili sta obe članici celjskega kolektiva, Maja Helbl je dosegla dva zadetka, Ela Kodele pa enega.

SLOVENIJA : ČRNA GORA 17:24 (8:9)
Slovenija:
 Arhanič, Berzelak, Baruca 4, Helbl 2, Abina, Čopi 2, Kodele 1, Strnad, Akalovič 2, Fister, Vojnović, Vončina 2, Udovič, Skrinjar, Lovšin 1, Vučko 3.

Bojan Voglar, selektor Slovenije: “Dekleta so se danes želela dokazati, a vidi se, da nimamo višine ter ostalih fizičnih predispozicij, zaradi česar smo izgubljali dvoboje s Črnogorkami in nismo mogli prebiti njihove obrambe. V drugem polčasu se je čutila tudi utrujenost, zaradi katere se zatresejo roke, vlogo k visokem porazu pa je zagotovo odigral tudi pritisk domačega prvenstva.”
 
Selektor je novinarjem po tekmi dejal tudi, da se pri nas v resnici preslabo dela z mladimi rokometašicami, a so pri RZS potem to seveda cenzurirali.
 

DRŽAVA

M

W

D

L

G

+/-

Pts

 RUS DANSKA 1 1 0 0 32/16 16 2
 SVK ČRNA GORA 1 1 0 0 24/17 7 2
 NOR SLOVENIJA 1 0 0 1 17/24 -7 0
 SUI PORTUGALSKA 1 0 0 1 16/32 16 0
 
Nocoj bo ob 19.00 v Golovcu tekma s Portugalsko, ki je sinoči izgubila z Dankami 16:32.
 
polovicka_celje_klik