Oskrbovana stanovanja v Vili Vodnikova bodo zgrajena do konca leta 2023


Izgradnja oskrbovanih stanovanj na Vodnikovi ulici 14 v centru Celja se bo pričela še letos. Pravnomočno gradbeno dovoljenje je podjetje Nepremičnine Celje, ki je tudi investitor projekta, pridobilo konec maja. Proti koncu naslednjega leta pa bi se lahko v Vilo Vodnikova že vselili prvi stanovalci.

Nepremičnine Celje so zeleno luč za realizacijo projekta dobile februarja 2020, ko je Mestni svet Mestne občine Celje sprejel spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta starega mestnega jedra Celje ter tako omogočil gradnjo prizidka in preureditev propadajoče vile v oskrbovana stanovanja. O tem smo pisali tukaj.

Projekt Vila Vodnikova ulica 14 obsega rekonstrukcijo navedenega objekta v večstanovanjski objekt z oskrbovanimi stanovanji. Načrtovanih je 12 oskrbovanih stanovanj, ki bodo oddana v najem starejšim posameznikom in parom. Objekt je za to populacijo privlačen tudi zaradi dejstva, da se nahaja v neposredni bližini vse pomembnejše infrastrukture za starejše: zdravstvenega doma, lekarne, trgovine in javnega prevoza.

Za projekt, ki bo oživil staro mestno jedro, verjetno tudi javna sredstva 

Ker Vila Vodnikova ulica 14 predstavlja kulturno dediščino, se bo obnova izvajala pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Kot pojasnjujejo na Nepremičninah Celje, predstavlja projekt tudi dodano vrednost pri oživitvi in obnovi starega mestnega jedra Celja. Dodajajo, da je bilo v mesecu maju za projekt že pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. “Trenutno je v sklepni fazi priprava PZI projektne dokumentacije in javno naročilo. Podpis gradbene pogodbe z izvajalcem je predviden v mesecu oktobru in izvedba del do konca leta 2023. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 2.400.000 evrov. Družba je z zadevnim projektom kandidirala tudi za sofinanciranje na Javnem razpisu za zagotavljanje javnih najemnih stanovanj iz Načrta za okrevanje in odpornost. Rezultati bodo znani predvidoma v jesenskih mesecih 2022,” še pojasnjujejo v Nepremičninah Celje.

B.S.