Jureta Cekuto začasno izpustili iz zapora

13. 07. 2019 11:14

jure-cekuta-fbJure Cekuta je zaradi težav s pljuči, zaradi katerih je moral na zdravljenje na Golnik, prekinil prestajanje zaporne kazni na Dobu.

V zapor naj bi se vrnil 11. oktobra letos.

Celjski slikar Jure Cekuta, ki je septembra lani začel prestajati štiriletno zaporno kazen – to si jo je pridelal v primeru Patria II zaradi predaje zaupnih dokumentov -, je bil zaradi slabega zdravstvenega stanja izpuščen iz zapora.

Uprava zapora na Dobu je namreč ugodila prošnji Jureta Cekute po prekinitvi prestajanja kazni, saj naj bi mu med temeljitim zdravstvenim pregledom po majskega srčnem napadu odkrili težave s pljuči, zaradi česar je moral na zdravljenje na Golnik.

Prekinitev zaporne kazni lahko obsojencu odobri direktor zavoda za prestajanje kazni po zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij, če obsojencu zavod zaradi njegove hude bolezni, poškodbe ali potrebnega zdravljenja ne more zagotoviti potrebne zdravstvene oskrbe.

Neuradno naj bi Cekuti prekinitev prestajanja zaporne kazni veljala do 11. oktobra 2019, ko se bo moral vrniti na Dob. V tem obdobju Cekuti ne teče čas prestajanja zaporne kazni.

Jure Cekuta je sicer že pred prestajanjem zaporne kazni skušal doseči odložitev le te zaradi težav s srcem ter hude sladkorne bolezni, zaradi katere je lani v Sarajevu padel v komo. Takrat mu ljubljansko okrožno sodišče ni ugodilo, zato je moral Cekuta oditi na Dob.

Kronologijo Cekutine poti od obsodbe, skrivanja v Bosni in Hercegovini, do zglasitve na Dobu najdete v seriji pripevkov na Celje.info (tukaj – klik!)

foto: Facebook

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,969 seconds.