XXII. Novačanova gledališka srečanja: Slavila predstava Češpe na figi, "Zarjani" premierno odigrali Triko (foto,video)


Predstava Triko
Predstava Triko

 

Nada Jelen, igralka večera
Nada Jelen, igralka večera

V soboto zvečer so v KUD “Zarja” Trnovlje-Celje svoj epilog dosegla XXII. Novačanova gledališka srečanja. Igralska zasedba KUD “Zarja” Trnovlje-Celje je zaključek omenjenega festivala še dodatno začinila s premierno uprizoritvijo burke Triko, kar je poskrbelo za rekordno obiskanost KUD-a “Zarja”, saj je bila njihova dvorana napolnjena do zadnjega kotička, vključno s stojišči.

Burka Triko je nastala izpod peresa Milana Jesiha, ki jo je za KUD “Zarja” Trnovlje-Celje znova oživel Vojko Belšak in poskrbel za njeno uprizoritev na gledaliških deskah. Gre za na videz kaotično zbirko razmetanih in žanrsko različnih prizorov brez rdeče niti. Kljub temu premore ogromno inteligentnih preobratov in nekonvencionalen smisel za humor. Poleg tega pa brezčutno razgalja človekovo naravo do njenih najbolj intimnih in surovih detajlov. Kaže na zadrto in samocenzurirano slovensko dušo. Ravno zaradi nekonvencionalne zgradbe same predstave je imela strokovna komisija tokrat posebej zahtevno delo, vendar je za igralko večera izbrala Nado Jelen, pri kateri je bilo opaziti največji napredek.

Zmagovalna predstava Češpe na figi
Zmagovalna predstava Češpe na figi

Po burki Triko je sledila razglasitev najboljše gostujoče predstave po oceni občinstva, kjer je slavila predstava Češpe na figi, ki jo je v KUD “Zarja” Trnovlje-Celje minulo soboto uprizorila Gledališka skupina KD Brce Gabrovca pri Komnu. Prejemnik nagrade je pojasnil, da je predstava Češpe na figi že prejela nekaj priznanj, vendar jim ta pomeni največ, saj glasove neposredno podeljuje ravno občinstvo.

Novačanova gledališka srečanja so tako tudi letos minila v profesionalnem, pa vendar sproščenem duhu ter na gledališke odre KUD “Zarja” Trnovlje-Celje popeljala številne kvalitetne predstave. Mi se že veselimo naslednjega projekta “Zarjanov”, sami pa lahko sobotno dogajanje podoživite s pomočjo spodnje fotogalerije in video posnetka.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=714]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-wellness-klik