Dobrodelni koncert dijakov Gimnazije Celje – Center z Rebeko Dremelj (foto, video)

24. 10. 2019 06:26

Že dvanajsto leto zapored se je pred začetkom jesenskih počitnic na Gimnaziji Celje – Center (GCC) odvil tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili dijaki 4. b-razreda.

Zbrali so 4.000 evrov, ki so jih namenili 9-letnemu Filipu, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize.

Prvi dobrodelni koncert so dijaki Gimnazije Celje – Center pripravili leta 2007. Na dosedanjih koncertih so zbrali več kot 60.000 €, s katerimi so pomagali žrtvam prometnih nesreč, naravnih katastrof in mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki se spopadajo s hudo socialno stisko, ki je pogosto povezana z zdravstvenimi težavami.

dobrodelni_koncert_gcc_00
Rebeka Dremelj, Gašper Bergant, Tim Udovič. Foto: DejC

Letošnji dobrodelni koncert za Filipa in njegovo družino

Skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki so zbrali 4.000 €, ki so jih namenili družini z 9-letnimi trojčki in njihovem Filipu, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize. S koncertom so napovedali tudi novo dobrodelno akcijo Kamenčki prijateljstva, ki jo bodo izvajali med 8. in 13. novembrom, ob svetovnem dnevu prijateljstva v sodelovanju z Društvom Humanitarček iz Maribora.

Nastopajoči na dobrodelnem koncertu

Na koncertu so nastopili The Šlagers, plesna skupina GCC,  tvirlingaš Tim Udovič, glasbena skupina The Takeover, plesna skupina TBA in komedijant Gašper Bergant. Na koncu je zapela še Rebeka Dremelj, ki je s pesmijo Še verjamem v sanje letošnjemu koncertu posodila ime. Koncert je obiskalo več kot 1200 obiskovalcev – ob vseh dijakih in učiteljih tudi številni gostje iz vse države ter učenci in dijaki iz celjskih osnovnih in srednjih šol.

Naši dijaki z zgodbami kot je jesenski dobrodelni koncert in drugimi, ki jih pišejo skozi vse leto, glasno opozarjajo, da se mlada generacija dobro zaveda dejstva, da morata solidarnost in skrb za sočloveka imeti vidno in prepoznavno mesto v naši družbi. Mogoče celo bolj kot se tega zavedamo starejše generacije. Na GCC smo ponosni nanje in se bomo še naprej trudili, da jih, tudi z lastnim zgledom, podpiramo pri hoji v svetlo prihodnost ter jih spodbujali, da ne bi nikdar izgubili vere v svoje sanje.Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center

The Šlagers s plesna skupina GCC:

Tim Udovič:

The Takeover:

Plesna skupina TBA:

Rebeka Dremelj:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
253 queries in 2,598 seconds.