Petošolci nagrajeni za opravljen kolesarski izpit

05. 07. 2019 16:40

os-lava_kolo_m

Mestna občina Celje je v sodelovanju s sosednjo Občino Laško in Kolesarskim klubom Laško ob odprtju kolesarske trase in brvi med Celjem in Laškim vsem petošolcem osnovnih šol obeh občin, ki so naredili izpit za kolo, podarila kolesarske majice.

S tem so želeli mlade kolesarje še dodatno spodbuditi, da se čim več vozijo s kolesom.

Danes je prioritetna naloga lokalnih skupnosti prehod v nizkoogljično družbo. Tudi Celje se z različnimi ukrepi zavzema za to, da mestno jedro ne bi bilo vozlišče motornih vozil, ampak pešcu, kolesarju in drugim trajnostnim oblikam mobilnosti prijazno mesto. Nekatere ukrepe navedene v letu 2017 sprejeti Celostni prometni strategiji Celje že izvaja, ta strategija pa predstavlja tudi izhodišča za implementacijo prihodnjih projektov, ki bodo omogočili nadaljnji razvoj Celja na področju trajnostne mobilnosti.

Aprila je bil tako zgrajen in odprt nov odsek kolesarske steze, ki je zgrajena od čistilne naprave v Tremerjah do Rifengozda in je za vse ljubitelje kolesarjenja velika pridobitev. Da bi občane spodbudili k kolesarjenju, so Mestna občina Celje, Občina Laško in Kolesarski klub Laško v aprilu organizirali pomladno kolesarjenje Celje-Laško-Rimske Toplice. Ob tej priložnosti so izdelali majice, ki so jih podarili vsem osnovnošolcem v obeh občinah, ki so letos naredili izpit za kolo.

Prav v teh dneh se začenja izvedba še enega projekta v smeri trajnostne mobilnosti, in sicer dela za uvedbo sistema Park&Ride na Ulici XIV. divizije.

os-ljubecna_majice_dirka_m

foto: MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,226 seconds.