Celjani s prvo točko v novi sezoni prve lige


Za nogometaši Celja je slab teden. Po tem, ko so namreč v 1. krogu prve lige doma izgubili proti Muri, nekaj dni kasneje pa v 2. krogu kvalifikavij za ligo prvakov še proti norveškemu Moldeju, so v 2. krogu prve nogometne lige v Kidričevem, s slabo igro, komaj izvlekli prvo točko letošnje sezone.

Kidričani, ki v prejšnjem krogu zaradi okužb z novim koronavirusom niso prišli v Maribor in tekmo za zeleno mizo izgubili z rezultatom 3:0, so bili tokrat veliko boljši tekmec od neprepoznavnih državnih prvakov. Zapravili so kar nekaj priložnosti.

Prvi so sicer že v 4. minuti zapretili Celjani, a so nato pobudo prevzeli Kidričani, ki pa iz nekaj lepih priložnosti žoge niso znali potisniti v celjsko mrežo. V 44. minuti je Celjane rešila prečka, ki jo je zatresel David Flakus Bosilj.

Tudi v drugem polčasu so, za razliko nekaj prebliskov Celjanov, prevladovali nogometaši Aluminija. Za delitev točk je bila sicer kriva predvsem nespretnost Kidričanov, ko bi Bosilj v 64. in 75. minuti moral žogo zgolj potisniti v mrežo oz. v neposrednem dvoboju premagati Rozmana, a je bil gol Celjanov za tega nogometaša na tokratni tekmi očitno zaklet, saj žoga ni hotela v mrežo.

Kljub premoči Aluminija bi Celjani v sodnikovem podaljšku kmalu izvlekli celo kožo, ko je Filip Dangubić zatresel v vratnico.

2. KROG PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NK Aluminij – NK Celje 0:0 (0:0)

Kidričevo, Športni park Kidričevo – ZAPRTO ZA JAVNOST!

SODNIK: Andrej Žnidaršič 1. POMOČNIK: Matej Žunič (Kranj) 2. POMOČNIK: Dejan Švarc (Ivančna Gorica) 4. SODNIK: Asmir Sagrković (Vrhnika) DELEGAT: Danilo Kacijan (Cankova)

STRELCI: /

RDEČI KARTONI: /

RUMENI KARTONI: Lan Štravs (35.min.), Žan Zaletel (48.min.), Aljaž Ploj (50.min.)

CELJE: Matjaž Rozman, Josip Ćalušić, Mitja Lotrič, Luka Kerin (od 58.min. Nino Pungaršek), Matic Vrbanec, Lan Štravs (od 58.min. Rok Štraus – od 81.min. Jakob Novak), Ivan Božić, Denis Marandici, Dario Vizinger (od 92.min. Filip Dangubić), Žan Zaletel, Advan Kadušić. Trener: Dušan Kosić.

ALUMINIJ: Luka Janžeković, Emir Azemović, Mario Lucas Horvat, Aljaž Ploj, Gašper Pečnik, Marcel Čermak (od 82.min. Nik Marinšek), Tilen Pečnik (od 87.min. Jure Matjašič), Renato Pantalon, Lovro Grajfoner, Mihael Klepač, David Flakus Bosilj (od 81.min. Filip Kukuličić). Trener: Slobodan Grubor. (statistika A.H./NK Celje)

Lestvica:

T Z N P T
1. Bravo 2 2 0 0 6
2. Mura 1 1 0 0 3
3. CB24 Tabor Sežana 1 1 0 0 3
4. Aluminij 1 0 1 0 1
5. Celje 2 0 1 1 1
6. Maribor 0 0 0 0 0
7. Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
8. Domžale 1 0 0 1 0
9. Koper 1 0 0 1 0
10. Gorica 1 0 0 1 0

foto: NK Celje