Rokometaši Celja okrepljeni z dvema mladima reprezentantoma


novak-zizic-rkcpl
RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono okrepil z dvema mladinskima reprezentantoma. Prvi se v domači klub vrača Stefan Žabić, ki to sezono igra kot posojen igralec v Mariboru, drugi pa je Domen Novak, ki v Celje prihaja iz Dobove.

19-letni krožni igralec, Stefan Žabić, je otrok celjskega kluba, ki je nastopal za vse mlajše selekcije Celja Pivovarne Laško ter z njimi osvojil številne naslove državnih prvakov, nazadnje dvakrat zapored naslov v mladinski selekciji. Nekaj izkušenj pa ima tudi že s člansko zasedbo Celja, saj je v pretekli sezoni nekajkrat nastopil v SEHA ligi in državnem prvenstvu, v Ljutomeru pa je osvojil tudi pokalni naslov. V letošnji sezoni kot posojeni igralec nastopa za Maribor Branik.

20-letni ljubljančan Domen Novak na položaju desnega krila v trenutno nastopa za Dobovo, za katero je v tej sezoni dosegel 41 zadetkov. Njegov matični klub je RK Krim, kjer je za člane prvič nastopil že v sezoni 2013/14, dve leti kasneje pa je že dosegal preko 100 zadetkov v sezoni za člansko ekipo. Podobno uspešen je bil tudi v Slovanu, kjer je nastopal minulo sezono, sedaj pa ga čaka nova selitev, saj bo najboljše desno krilo minulega evropskega prvenstva za mladince, po sezoni v Dobovi, v prihodnje krilni položaj zasedal v Celju Pivovarna Laško.

Žabić ima pogodbo s celjskim klubom sklenjeno do leta 2022, Novak pa se je dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja. Oba bosta tako skupaj z ostalimi predstavljala prihodnost celjskega ter slovenskega rokometa. Celjani tako nadaljujejo z vizijo, kjer talent razvijajo v zmagovalca in nudijo pogoje, kjer se lahko igralci razvijejo v vrhunske rokometaše in nastopajo v najbolj zahtevnih rokometnih tekmovanjih.

Celjani bodo torej naslednjo sezono igrali s kar štirimi mladinskimi reprezentanti (poleg Novaka in Žabića še Kristjan Horžen in Domen Makuc), ki so lani v Celju osvojili naslov evropskega prvaka.

vir: RK CPL